Băsescu îi răspunde lui Voiculescu: Prima parte a lunii august înseamnă 1-15 august

Preşedintele Traian Băsescu i-a răspuns, miercuri, vicepreşedintelui Senatului Dan Voiculescu precizând că solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare în prima parte a lunii august se referă la perioada 1-15 august şi că legile pentru care a cerut sesiune rămân aceleaşi.

28 afișări
Imaginea articolului Băsescu îi răspunde lui Voiculescu: Prima parte a lunii august înseamnă 1-15 august

Băsescu îi răspunde lui Voiculescu: Prima parte a lunii august înseamnă 1-15 august (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Prin adresa nr. 1918 din 21 iulie 2010, în temeiul art. 66 alin. (2) din Constituţia României, am solicitat întrunirea în sesiune extraordinară a Senatului României «în prima parte a lunii august». În mod firesc, prin această formulare, am avut în vedere perioada 1-15 august 2010. Am înţeles să propunem această formulare decentă, cu privire la durata sesiunii extraordinare, pentru a da posibilitatea Senatului României să-şi stabilească programul de activitate în acest interval propus. Dacă formularea «în prima parte a lunii august» vă creează confuzii, mai mult sau mai puţin formale, cu privire la intervalul în care urmează a se desfăşura sesiunea extraordinară a Senatului României, vă solicităm să luaţi act că înţelegem ca această sesiune extraordinară să se desfăşoare în perioada 1 august - 15 august 2010", se arată în scrisoarea pe care preşedintele Traian Băsescu i-a transmis-o, miercuri, lui Dan Voiculescu.

Şeful statului precizează că, în ceea ce priveşte ordinea de zi propusă pentru sesiunea extraordinară, aceasta rămâne neschimbată în conformitate cu adresa nr. 1918 din 21 iulie 2010, proiectele de lege propuse spre dezbatere fiind o necesitate pentru accelerarea actului de justiţie, cerinţă menţionată în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

"Având în vedere înalta funcţie pe care o deţineţi până în data de 7 august 2010, vă puteţi adresa Biroului Permanent al Senatului României, pentru ca în conformitate cu art.81 alin.(1) din Regulamentul Senatului, să convoace o altă sesiune extraordinară a Senatului care să includă pe ordinea de zi proiectele legislative propuse prin scrisoarea dumneavoastră, proiecte «extrem de necesare pentru economia şi societatea românească», sens în care vă urăm succes", se mai arată în scrisoarea şefului statului.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, desemnat de Mircea Geoană să asigure preşedinţia Senatului până în 7 august, i-a transmis, miercuri, şefului statului, Traian Băsescu, o scrisoare în care îi cere să reformuleze solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare, respectând procedurile.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici