Voiculescu îi scrie lui Băsescu să-şi reformuleze cererea de convocare a sesiunii extraordinare

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, desemnat de Mircea Geoană să asigure preşedinţia Senatului până în 7 august, i-a transmis, miercuri, şefului statului, Traian Băsescu, o scrisoare în care îi cere să reformuleze solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare, respectând procedurile.

61 afișări
Imaginea articolului Voiculescu îi scrie lui Băsescu să-şi reformuleze cererea de convocare a sesiunii extraordinare

Voiculescu îi scrie lui Băsescu să-şi reformuleze cererea de convocare a sesiunii extraordinare (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Liderul PC precizează, în scrisoarea către şeful statului, remisă MEDIAFAX, că în aplicarea art.40 alin.(2) din Regulamentul Senatului, are responsabilitatea de a asigura conducerea Senatului pentru perioada 19 iulie - 7 august 2010, Mircea Geaoană fiind plecat din ţară.

Voiculescu menţionează, în scrisoare, că şeful statului trebuie să precizeze în solicitare inclusiv durata de desfăşurare a sesiunii extraordinare, "în conformitate cu prevederile art.81 alin.(2) din Regulamentul Senatului".

"Pentru a putea derula procedurile parlamentare prevăzute de Regulamentul Senatului, este necesar să refaceţi cererea dumneavoastră şi să menţionaţi şi durata de desfăşurare a sesiunii extraordinare, în conformitate cu prevederile art.81 alin.(2) din Regulamentul Senatului. După ce solicitarea dumneavoastră va îndeplini toate condiţiile legale, Biroul Permanent al Senatului va dezbate şi va decide calendarul şi ordinea de zi a sesiunii extraordinare", îi scrie Voiculescu lui Băsescu.

Senatorul îi scrie şefului statului că i-a analizat "cu atenţie" solicitarea privind convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului României.

"Consider că ar fi oportun să includem pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare, pe lângă cele trei proiecte de lege pe care le propuneţi, şi anumite modificări legislative a căror dezbatere în Parlament este extrem de necesară pentru economia şi societatea românească: 1. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale; 2. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare; 3. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 48/2010 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul sanatatii in vederea descentralizarii; 4. Modificarea Codului Fiscal în sensul reducerii la 5% a Taxei pe Valoarea Adaugată la alimentele de bază şi pentru construcţiile noi; 5. Instituirea cadrului legal necesar pentru acordarea de titluri de stat pentru bugetari, cu maturitate la 3-5 ani, proporţional cu reducerile salariale suferite", scrie Voiculescu.

Regulamentul Senatului prevede, la articolul 40, alineat 2, că "vicepreşedinţii conduc activitatea Biroului permanent şi a Senatului, la solicitarea preşedintelui sau, în absenţa acestuia, prin decizie".

De asemenea, potrivit articolului 81, alineat 2, din Regulamentul Senatului, "Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face în scris şi va cuprinde motivul, ordinea de zi propusă şi durata de desfăşurare a sesiunii extraordinare".

Preşedintele Băsescu a anunţat, după publicarea raportului CE despre Justiţie, că va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară la începutul lunii august, în primul rând pentru Legea ANI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici