Băsescu îi reproşează lui Năstase că prin avocaţi a recurs la tertipuri ca să nu ajungă la procurori

Şeful statului a declarat, marţi, la RRA că Adrian Năstase a aplicat, prin avocaţi, toate tertipurile pentru a nu ajunge în faţa procurorilor şi a precizat că, din câte ştie, nimeni nu vrea să îl percheziţioneze sau aresteze pe fostul premier, procurorii dorind doar să îi ia acestuia o declaraţie.

12 afișări
Imaginea articolului Băsescu îi reproşează lui Năstase că prin avocaţi a recurs la tertipuri ca să nu ajungă la procurori

Băsescu îi reproşează lui Năstase că prin avocaţi a recurs la tertipuri ca să nu ajungă la procurori (Imagine: Mediafax Foto)

"De ce prin avocaţi a încercat toate tertipurile pentru a scăpa pentru a nu ajunge în faţa procurorilor? De ce să nu ajungi în faţa procurorului?", a spus Băsescu.

Preşedintele a menţionat că el nu a ezitat să se ducă în faţa procurorilor pentru a da declaraţii.

El a menţionat că, din câte ştie, nu se doreşte arestarea sau percheziţionarea lui Năstase, ci doar posibilitatea ca procurorii să îi ia acestuia o declaraţie.

Reporterul a menţionat că Adrian Năstase nu este singurul caz de demnitar care nu a ajuns în faţa Justiţiei, deşi dosare există. "Da, l-am menţionat pe el pentru că este un caz special de vorbăreţ", a răspuns Băsescu.

"Ceea ce se întâmplă în cazul demnitarilor arată lipsa de voinţă politică în în aplicarea principiului constituţional potrivit căruia nimeni nu este mai presus de lege", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici