Băsescu: Îmi asum alături de politicieni eroarea promulgării Legii salarizării profesorilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că îşi asumă, împreună cu clasa politică, eroarea promulgării Legii salarizării cadrelor didactice, considerând că disputa dintre sindicatele profesorilor şi părinţi şi copii trebuie "mutată" între profesori şi politicieni.

29 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Îmi asum alături de politicieni eroarea promulgării Legii salarizării profesorilor

Băsescu: Îmi asum alături de politicieni eroarea promulgării Legii salarizării profesorilor

Şeful statului a spus că acţiunile de protest anunţate de cadrele didactice sunt rezultatul unei decizii a clasei politice şi nu al unor decizii ale elevilor şi părinţilor.

"Apreciez că discuţiile, disputa între sindicatele profesorilor şi elevi şi părinţi pe de altă parte este inutilă, această dispută trebuie mutată, dacă tot trebuie să existe, între profesori şi politicieni. Inclusiv eu am promulgat legea salarizării cadrelor didactice şi îmi asum alături de clasa politică eroarea acestui act", a declarat şeful statului.

Băsescu a apreciat că elevii şi studenţii nu trebuie transformaţi în "victimele actualei crize economice şi globale".

"Avem cu toţii datoria să-i protejăm şi, poate, în primul rând profesorii sunt cei care trebuie să-i protejeze pe copii. Rugămintea mea este să nu se transfome dreptul constituţional la grevă într-un drept de a afecta negativ vieţile a sute de mii de copii", a continuat şeful statului.

El a adăugat că prioritatea majoră trebuie să fie legată de pornirea economiei reale, care este singura sursă pentru creşterea salariilor şi pensiilor.

"Îmi asum, alături de toată clasă politică, responsabilitatea erorii de a promulga legea creşterii salariilor în educaţie, în condiţiile în care dascălii merită un salariu mai mare, dar noi nu am avut capacitatea să anticipăm efectele crizei economice. Vă aduc aminte că în decembrie prognoza oficială pentru anul 2009 era de creştere economică între trei la şase procente. Cred că obligaţia noastră a tuturor este să ne adaptăm la realitate", a spus Băsescu.

El a dat asigurări că ar fi avut toată dorinţa ca legea să fie aplicată, dar a precizat că, la momentul la care actul a fost promulgat, nimeni nu anticipa evoluţiile legate de criza economică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici