Băsescu: În 2011 ne concentrăm pe cooperare energetică şi comercială cu statele din Orientul Mijlociu

Peşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că România se va concentra în 2011 pe cooperarea economică, energetică şi comercială cu statele din Orientul Mijlociu, atât cu Israelul, cât şi cu partenerii tradiţionali arabi, fiind interesată şi de accesarea resurselor naturale din această regiune.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: În 2011 ne concentrăm pe cooperare energetică şi comercială cu statele din Orientul Mijlociu

Băsescu: În 2011 ne concentrăm pe cooperare energetică şi comercială cu statele din Orientul Mijlociu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"O evoluţie îmbucurătoare în 2010 a fost continuarea diversificării şi dezvoltării relaţiilor noastre cu statele din Orientul Mijlociu, atât cu Israelul, partenerul nostru apropiat, cât şi cu statele arabe parteneri ai noştri tradiţionali. Vom urma aceeaşi linie şi în 2011, concentrându-ne pe cooperarea economică, energetică şi comercială. Suntem interesaţi atât de accesarea resurselor naturale din această regiune, cât şi de promovarea şi implementarea unor proiecte economice majore", a declarat Traian Băsescu, la întâlnirea cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti.

El a adăugat că o oportunitate în acest sens va fi forumul economic România-Statele Golfului, programat pentru luna martie.

"Suntem preocupaţi, în cel mai înalt grad, de securitatea acestei regiuni, datorită atât implicaţiilor la nivel global, cât şi prezenţei relativ numeroase a cetăţenilor români. Din acest motiv, vom continua să sprijinim eforturile de rezolvare a dosarelor sensibile ale zonei, în special procesul de pace din Orientul Mijlociu", a menţionat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici