Băsescu: În al cui interes politic s-au luat decizii CC privind pensiile judecătorilor, ANI, DLAF?

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că se întreabă dacă nu cumva toate celelalte instituţii ale statului român îşi vor pierde credibilitatea urmare a deciziilor Curţii Constituţionale şi a întrebat "în al cui interes politic" s-au luat deciziile privind pensiile judecătorilor, ANI, DLAF.

37 afișări
Imaginea articolului Băsescu: În al cui interes politic s-au luat decizii CC privind pensiile judecătorilor, ANI, DLAF?

Băsescu: În al cui interes politic s-au luat decizii CC privind pensiile judecătorilor, ANI, DLAF? (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Mă întreb dacă nu cumva toate celelalte instituţii ale României îşi vor pierde credibilitatea, având în vedere că mult prea multe decizii ale Curţii Constituţionale au avut efecte în relaţiile internaţionale şi în combaterea efectelor crizei", a afirmat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Cotroceni.

El a menţionat că Executivul UE a făcut şi aprecieri pozitive în raport în legătură cu trei dintre cele patru condiţionalităţi asumate de România.

Băsescu a mai precizat că sunt două "momente" în care Curtea Constituţională "vine în interiorul raportului ca fiind izvorul încălcării unor angajamente ale României, unul cert legat de Legea ANI şi altul potenţial, legat de funcţionarea DLAF, care este corespondentul OLAF în România

Băsescu a afirmat că alături de deciziile CC privind ANI şi DLAF, există şi cele legate de deciziile cu privire la funcţionarea CNSAS, la pensiile judecătorilor şi cea referitoare la programul de diminuare a efectelor crizei prin reducerea cheltuielilor sociale.

El a mai amintit de declaraţia preşedintelui CC, Augustin Zegrean, care definea, "probabil corect", Curtea Constituţională ca fiind o instanţă "politico-jurisdicţională".

"Mă întreb în al cui interes politic s-au luat deciziile cu privire la pensiile judecătorilor, cu privire la amputarea CNSAS, cu privire la amputarea ANI, cu privire la GLAF, care, de asemenea, are atribuţiuni de verificare a banilor europeni utilizaţi în România", a întrebat, retoric, şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici