Băsescu: În trei ani va fi mai rentabil pentru românii din Spania să se întoarcă în ţară

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă noaptea, la o adunare a diasporei unde participanţii au arborat steguri în culorile PDL şi au purtat fulare portocalii, că în trei ani va fi mai rentabil pentru românii din Spania să se întoarcă şi să muncească în ţară.

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu: În trei ani va fi mai rentabil pentru românii din Spania să se întoarcă în ţară

Băsescu: În trei ani va fi mai rentabil pentru românii din Spania să se întoarcă în ţară (Imagine: Mediafax Foto)

"Foarte mulţi dintre dumneavoastră veţi constata că în trei ani va fi mai avantajos să munciţi acasă decât aici ... V-o spun, fără să vă chem: dacă aveţi probleme aici, veniţi acasă, pentru că, cu siguranţă, veţi găsi un loc de muncă decent plătit în raport cu salariile din România", a spus Băsescu.

Preşedintele a adăugat că "indiferent dacă se întorc sau nu", românilor din Spania li se va respecta decizia, aşa cum şi ei îşi respectă ţara-mamă.

Însă, Băsescu le-a recomandat acestora să-şi trimită copii la universităţi din România.

De asemenea, el le-a spus că pânâ la sfârşitul anului în curs, românilor din Spania li se va asigura eliberarea documentelor de identitate prin intermediul consulatelor României din Peninsula Iberică.

La adunarea din piaţa O'Tonell din Alcala de Henares, preşedintele a primit premiul "Prieten al diasporei", aceeaşi distincţie fiindu-i acordată şi unui violonist de 11 ani, care a interpretat pentru asistenţă "Balada" lui Ciprian Porumbescu.

Adunarea, la care au participat câteva mii de persoane s-a încheiat cu un concert de muzică pop şi populară românescă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici