Băsescu: Interdicţia ca directorii de şcoli să fie membri de partid e binevenită

Liderul PNL, Crin Antonescu, a susţinut, la dezbaterea de la Cluj-Napoca organizată sâmbătă, ca "etajul numirilor politice" să fie restrâns la miniştri şi secretari de stat, iar preşedintele Traian Băsescu a apreciat ca o măsură binevenită interdicţia ca directorii de şcoală să fie membri de partid.

22 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Interdicţia ca directorii de şcoli să fie membri de partid e binevenită

Băsescu: Interdicţia ca directorii de şcoli să fie membri de partid e binevenită (magine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Candidaţii la alegerile prezidenţiale Traian Băsescu şi Crin Antonescu au exprimat, la dezbaterea organizată sâmbătă, opinii diferite cu privire la depolitizarea administraţiei de stat.

Liderul liberal a declarat că este nevoie ca "etajul numirilor politice" să fie restrâns la miniştri şi secretari de stat. "Un ministru democrat poate foarte bine să conducă având directori de şcoală liberali, social-democraţi sau fără culoare politică, pentru că politicile se fac la nivelul programului de guvernare, nu la nivelul conducerii unei şcoli sau a unui inspectorat", a declarat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a spus că el a lansat critici publice atunci când Guvernul a emis OUG care permitea politizarea aparatului de stat, dar că Legea educaţiei naţionale, promovată de Guvernul Boc, prevede în mod expres ca directorii de şcoli să nu mai fie membri de partid.

"Din păcate, în raport cu ceea ce aţi spus mai înainte, PNL a atacat la Curtea Constituţională această lege exact pe articolul care vizează depolitizarea şcolii, interdicţia pentru directori de a fi membri de partid", a spus Băsescu.

Liberalul a susţinut că este neconstituţional să se interzică unui profesor să aibă o opţiune şi apartenenţă politică deschisă.

"Ceea ce spun, menţin, că omul respectiv nu trebuie numit pe criteriu politic. Exact cum profesorii, care nu sunt directori, pot să aibă apartenenţă politică, dar principiul că nu fac politică în şcoală poate şi trebuie respectat, la fel şi aici, iar legea în ansamblu are multe alte probleme, pentru care ea a fost respinsă de către noi", a mai spus Antonescu.

"Nu este nicio încălcare a drepturilor omului, o incompatibilitate pentru directorii de şcoală. (...) În concluzie, cred că este o măsură binevenită interdicţia ca directorii de şcoală să fie membri ai unui partid", a conchis Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici