Băsescu, întrebat dacă e supărat pe PDL că a amânat reorganizarea: Şi dacă nu accepta ce putea face?

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, luni, la ieşirea din plenul Parlamentului, dacă este supărat pe PDL că a acceptat amânarea reorganizării administrativ-teritoriale, el răspunzând: "Şi dacă nu accepta ce putea face?".

790 afișări
Imaginea articolului Băsescu, întrebat dacă e supărat pe PDL că a amânat reorganizarea: Şi dacă nu accepta ce putea face?

Băsescu, întrebat dacă e supărat pe PDL că a amânat reorganizarea: Şi dacă nu accepta ce putea face? (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Băsescu a făcut această precizare la ieşirea din plenul Parlamentului unde a ţinut un discurs în care a abordat şi tema reorganizării administrativ-teritoriale.

El a fost întrebat de ziarişti dacă este de acord cu amânarea reorganizării administrativ-teritoriale. "Şi dacă nu sunt de acord ce pot face?", a răspuns Băsescu.

Întrebat şi dacă se face reorganizarea din toamnă, Băsescu a spus că a făcut toate precizările pe această temă în Parlament.

Ziariştii l-au întrebat şi dacă mai este o speranţă din partea opoziţiei în această privinţă, iar şeful statului a răspuns: "Nu ştiu."

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, în Parlament, că nu va considera reorganizarea administrativă un subiect abandonat, susţinând că agenţiile guvernamentale şi consiliile judeţene "sufocă" administraţiile locale şi exprimându-şi speranţa că după vacanţa parlamentară va fi găsită o soluţie.

Coaliţia nu are încă un punct de vedere unitar privind reorganizarea, astfel că procesul va începe, în primă etapă, prin preluarea de către primării a atribuţiilor aparţinând în prezent unor structuri ministeriale, iar în perioada următoare vor continua discuţiile politice, a declarat premierul Boc.

UDMR a respins, luni, în şedinţa coaliţiei, toate propunerile PDL privind reorganizarea teritorială, astfel că s-a decis amânarea acestui proces, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat, luni, că o comisie a reprezentanţilor coaliţiei urmează să analizeze până în toamnă subiectul regionalizării, în paralel urmând să aibă loc acţiunea guvernamentală de descentralizare.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a declarat, luni, că nu mai este timp până la 1 iulie pentru a se face reorganizarea administrativă, precizând că discuţiile vor continua pentru un acord politic, urmând ca până atunci să se realizeze reorganizarea deconcentratelor pe forma regiunilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici