Băsescu, întrebat dacă se va întâlni cu Ponta la Bruxelles: Oricând pot să dau o cafea la hotel

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, vineri seară, dacă se va întâlni la Bruxelles cu premierul Victor Ponta, răspunzând că oricând poate să dea o cafea la hotelul la care va fi cazat.

205 afișări
Imaginea articolului Băsescu, întrebat dacă se va întâlni cu Ponta la Bruxelles: Oricând pot să dau o cafea la hotel

Victor Ponta şi Traian Băsescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Oricând pot să dau o cafea la hotelul unde sunt cazat în oraş, mai ales că, dat fiind că începe joi (reuniunea CE - n.r.), vreau să ajung de miercuri exact pentru a intra mai bine în atmosferă şi pentru a discuta pe la Comisie", a spus Băsescu întrebat dacă se va întâlni la Bruxelles cu premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că la reuniunea Consiliului European din luna noiembrie va participa preşedintele Traian Băsescu.

El a arătat că, în discuţia de la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat dorinţa de a participa la reuniunea CE, având în vedere contextul european.

"Domnia sa m-a anunţat că, ţinând cont de situaţia europeană, doreşte şi preferă să participe personal la Consiliul European pentru a susţine poziţia României. Am luat act de decizia preşedintelui şi domnia sa va participa la Consiliul European (...) Mi-a spus că are o îndelungată experienţă şi că în acest context doreşte să participe domnia sa. Nu trebuia să îmi dea explicaţii, ştiţi părerea mea despre cine cred că ar trebui să participe, dar decizia Curţii Constituţionale a spus foarte clar şi nu cred că România are nevoie în momente de asemenea crize la nivel european de o criză pe plan naţional, motiv pentru care atitudinea mea va fi şi în continuare constructivă", a spus Ponta.

Consilierii guvernamentali implicaţi în stabilirea poziţiei României pentru bugetul comunitar aferent perioadei 2014-2020 vor merge la Palatul Cotroceni în următoarele zile, pentru a-l informa şi sprijini pe şeful statului în vederea negocierilor de la Bruxelles.

Întrebat dacă în delegaţia preşedintelui pentru Bruxelles vor merge şi miniştrii, premierul a răspuns că nu s-a discutat despre aşa ceva.

Ponta a precizat totodată că, în întâlnirea de la Palatul Cotroceni, i-a prezentat preşedintelui discuţiile avute până în prezent de Guvern privind bugetul comunitar 2014-2020, insistând asupra faptului că nu poate fi acceptată propunerea recent prezentată de preşedintele Consiliului Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, şi care implică scăderi de fonduri atât pentru politica agricolă comună, cât şi pentru politica de coeziune şi introducerea unor criterii noi, defavorabile României, de stabilire a alocaţiilor.

El a arătat că, dacă va fi cazul, pentru această propunere defavorabilă România îşi va exercita dreptul de veto.

Premierul a asigurat că nu există disensiuni între poziţia Preşedinţiei şi cea a Guvernului privind bugetul comunitar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici