Băsescu le cere responsabililor din MAI să reintroducă disciplina "acolo unde este nevoie"

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut responsabililor din MAI, luni, la preluarea conducerii instituţiei de către Traian Igaş, să reintroducă disciplina "acolo unde este nevoie".

9 afișări
Imaginea articolului Băsescu le cere responsabililor din MAI să reintroducă disciplina "acolo unde este nevoie"

Băsescu le cere responsabililor din MAI să reintroducă disciplina "acolo unde este nevoie" (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

El le-a cerut celor din conducerea MAI, de asemenea, să reintroducă respectul pentru meseria de poliţist.

"Nu v-am cerut nimic niciodată direct. Pe unii dintre dumneavoastră nici nu vă cunosc. Vă cer să reintroduceţi disciplina în sistem acolo unde ea a cedat şi să reintroduceţi respectul pentru meseria de poliţist, acolo unde ea nu se mai manifestă", le-a spus preşedintele Băsescu angajaţilor MAI prezenţi la ceremonia de preluare a mandatului de către Traian Igaş.

Preşedintele le-a spus angajaţilor MAI că prezenţa lui la această ceremonie este un semnal că are în continuare încredere în instituţie. El a spus că, în opinia sa, poliţiştii, ca şi militarii, sunt simboluri ale statului.

"Valoarea voastră este că nu sunteţi implicaţi politic, asta vă garantează stabilitate. Am văzut prea multe revendicări politice la un miting al poliţiştilor", a spus Băsescu.

Preşedintele a mai spus totodată că pentru el, ca şi pentru restul românilor, reprezentanţii MAI sunt cei la care se uită atunci când au nevoie în cazul inundaţiilor sau a ordinii în oraşe.

Senatorul PDL Traian Igaş a depus, luni, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Internelor, la ceremonie participând mai mulţi senatori PDL precum şi membri ai Guvernului.

Preşedintele a semnat, luni, decretul de numire în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor a lui Traian Igaş, în urma demisiei lui Vasile Blaga.

Surse din partid au declarat, agenţiei MEDIAFAX, încă de luni dimineaţă că liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, este una dintre variantele luate în calcul de conducerea PDL pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, după demisia lui Vasile Blaga, informaţie confirmată ulterior de către reprezentanţi ai PDL.

Decizia ministrului Vasile Blaga de a demisiona de la conducerea MAI vine după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi premierul Emil Boc au anunţat că renunţă la serviciile de escortă ale Poliţiei, în urma mitingului ilegal al poliţiştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici