Băsescu: N-am discutat cu Isărescu despre funcţia de premier

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că nu a discutat cu guvernatorul BNR despre posibilitatea ca acesta să ocupe funcţia de prim-ministru.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu: N-am discutat cu Isărescu despre funcţia de premier

Băsescu: N-am discutat cu Isărescu despre funcţia de premier (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a participat la lucrările Consiliului European de iarnă, iar la final a susţinut o conferinţă de presă, răspunzând unor întrebări de politică internă.

În acest context, preşedintele a afirmat că "a venit timpul să introducem şi o oarecare decenţă", afirmând că a citit în presa de la Bucureşti de vineri că în timpul mandatului său i-a crescut averea unui şef de serviciu de comunicaţii şi că şeful statului îi momeşte pe liberali intenţionând să-l desemneze pe Mugur Isărescu premier.

"Ce treabă am eu cu averea acestuia? (...) Nu am discutat cu Murug Isărescu problema", a continuat Băsescu.

Şeful statului le-a cerut, astfel, ziariştilor "un nivel de minimă decenţă în relaţia acestora cu preşedintele României".

Surse din PDL citate de ediţia online a cotidianului "Gândul" afirmau că şeful statului încearcă să-l convingă pe guvernatorul BNR să accepte funcţia de premier, oferindu-i garanţia unei perioade în care să-şi păstreze şi postul de la Banca Naţională, aşa cum s-a întâmplat în 1999-2000, când acesta a condus guvernul CDR.

Tot Gândul menţiona că Isărescu ar refuza postul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici