Băsescu, nemulţumit de prevederile din buget

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe vicepreşedintele BEI, Mathias Kollatz-Ahnen, căruia i-a spus că nu este sătisfăcut de bugetul de stat pe 2010 al României, mai ales în ceea ce priveşte capacitatea de absorţie a fondurilor europene a ţării noastre.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu, nemulţumit de prevederile din buget

Băsescu, nemulţumit de prevederile din buget (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"După cum văd, deja aţi avut o reacţie extrem de pozitivă faţă de ceea ce am discutat în cadrul ultimei vizite pe care aţi făcut-o la Bucureşti în cea ce priveşte asistenţa tehnică", a spus preşedintele Traian Băsescu în debutul întâlnirii.

Reprezentantul BEI a apreciat că banca oferă asistenţă tehnică şi că, în opinia lui, sectorul de trasnport ar fi cel în care o accelerare ar fi de ajutor.

"BEI oferă suport pentru România pentru a implementa proiecte atât pentru accesarea fondurilor structurale, cât şi a altora, şi credem că mai ales sectorul transporturilor este cel în care o accelerare ar fi binevenită", a afirmat vicepreşedintele BEI.

Băsescu a recunoscut că România are "o problemă uriaşă" şi că nu este mulţumit de capacitatea ţării noastre de a absorbi fonduri europene.

"Aici avem o problemă uriaşă. Probabil aţi văzut deja bugetul pe anul acesta. Este încă pe biroul meu, la promulgare, dar încă mă uit la cifre. Nu sunt foarte satisfăcut uitându-mă la cifre, sincer vorbind, exact în ce priveşte capacitatea noastră de a absorbi fondurile europene, mai ales în sectorul transporturilor, unde avem o lipsă de fonduri pentru a cumpăra pământ pentru a de îndeplini contribuţia naţională. Aici trebuie să găsim o soluţie, chiar cu FMI", a replicat şeful statului.

La rândul său, Kollantz-Ahnen a afirmat că BEI va căuta soluţii în acest sens.

"Vom încerca să contribuim în măsură posibilităţilor la acest lucru. Dincolo de asistenţa tehnică, pe care aţi menţionat-o deja, domnule preşedinte, ceea ce putem face este să alocăm resursele într-o manieră cât mai eficientă, pentru a susţine capacitatea de absorbţie a României. Acest lucru poate fi făcut în mai multe feluri, unele proiecte cu fonduri structurale sunt co-finanţate de buget, altele sunt bazate pe investiţii private, altele sunt realizate de către autorităţile locale. Suntem pregătiţi pentru discuţii bi sau trilaterale cu reprezentanţi ai Guvernului, ai diferiterlor ministere", a mai spus Kallotz-Ahnen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici