Băsescu: Nimeni nu ne poate convinge că avem alt sânge decât cetăţenii din R.Moldova

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Universitatea Bogdan Petriceicu Haşdeu din Cahul, că "nimeni nu ne poate convinge că avem alt sânge decât cetăţenii din R.Moldova" şi a dat asigurări că ţara noastră are deplin respect pentru independenţa şi integritatea teritorială a R.Moldova.

35 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nimeni nu ne poate convinge că avem alt sânge decât cetăţenii din R.Moldova

Băsescu: Nimeni nu ne poate convinge că avem alt sânge decât cetăţenii din R.Moldova (Imagine din arhivă; Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Vă asigur că România este o ţară cu deplin respect pentru independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, dar nimeni nu ne poate convinge că avem alt sânge decât cetăţenii din Republica Moldova", a spus el.

Traian Băsescu le-a vorbit studenţilor de la Universitatea din Cahul despre reluarea discuţiilor cu privire la semnarea acordului pentru recunoaşterea reciprocă a diplomelor, despre necesitatea reformării sistemului de educaţie, precum şi despre intenţia României de a spriji Republica Moldova în procesul de integrare europeană.

La rândul său, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat că ţara sa trebuie să se integreze în UE.

"Eu cred că avem şansa istorică de a schimba lucrurile în Republica Moldova şi vă chem să folosim această şansă. De noi depinde totul", a declarat Ghimpu.

Traian Băsescu a vizitat, înainte de pleca spre România, şi sediul unde urmează să funcţioneze consulatul României de la Cahul.

La Cahul, Traian Băsescu a fost întâmpinat de câteva sute de cetăţeni, care au scandat numele şefului statului român, precum şi lozinci în favoarea unirii.

(Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX în Republica Moldova, Gabriel Pecheanu)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici