Băsescu: Oamenii politici confirmă boala de care suferă - dispreţul faţă de români

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi, la sediul său de campanie, că nu intenţionează să negocieze obţinerea de voturi pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, voturile fiind "la români, nu la politicieni".

32 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Oamenii politici confirmă boala de care suferă - dispreţul faţă de români

Băsescu: Oamenii politici confirmă boala de care suferă - dispreţul faţă de români (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Voturile nu se negociază, nu se tranzacţionează. Votul nu este o marfă. Votul este un sentiment de încredere pe care un om sau mai mulţi oameni îl au în politician. Încrederea celor care te-au votat trebuie apărată, nu tranzacţionată", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că voturile sunt un semn de încredere, o încredere care trebuie apărată începând cu a doua zi de după alegeri.

"Eu nu am făcut niciun gest şi nu am cerut niciunui om politic să-mi acorde voturile pe care le-a primit în ziua de duminică. Consider că oamenii politici confirmă boala de care suferă - dispreţul pentru români. Ei trebuie să înţeleagă că voturile nu îţi sunt acordate pentru a le depozita, pentru a le tranzacţiona, pentru a face târguri în avantajul clientelei tale politice", a declarat Traian Băsescu.

Băsescu a afirmat din nou că singurul său partener pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale este poporul român.

"Consecvent a ceea ce am făcut de fiecare dată când am fost în campanii electorale, nu am negociat cu nimeni mandatul. Singurul meu partener este poporul român, electoratul din România, electoratul român din afara frontierelor şi nicidecum politicienii. Am rugămintea la cei frământaţi de a-şi vinde voturile pentru a obţine funcţii într-o viitoare guvernare sau în administraţia locală, să facă orice, dar să nu mai pomenească numele Traian Băsescu, pentru că nu negociez cu ei. Nu am nicio intenţie de a negocia voturile românilor. Voturile românilor se obţin, nu se negociază", a mai afirmat Băsescu.

El a mai spus că "nu ai cum să-i ceri cuiva ce nu are".

"(Negocierile - n.r.) Ar însemna să-mi grevez mandatul cu obligaţii inacceptabile. Nu în sedii de partide şi în negocieri lungi se obţin voturile românilor. (...) E nobil să rămâi loial poporului care te-a votat, nu înţelegerilor politice de conjunctură", a mai declarat Traian Băsescu.

Totodată, el a spus că nu a avut probleme cu PDL, partidul care susţine candidatura sa la Preşedinţie.

"Nu am avut niciun fel de probleme cu acest partid în a satisface exigenţe de-ale lor. Niciunul nu e proprietar nici de rafinărie, nici de post de televiziune. În general, relaţia mea cu partidul care m-a susţinut a fost una corectă şi una care a vizat în primul rând soluţiile de reformă", a afirmat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici