Băsescu: Olteanu a oprit publicarea în MO a deciziei CCR despre Comisia specială

Preşedintele Traian Băsescu îl acuză pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, că a oprit publicarea în MO a deciziei CCR despre Comisia specială, blocându-l pe şeful statului în luarea unei decizii legat de cei opt foşti şi actuali miniştri pentru care s-a cerut aviz de urmărire penală.

2 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Olteanu a oprit publicarea în MO a deciziei CCR despre Comisia specială

Băsescu: Olteanu a oprit publicarea în MO a deciziei CCR despre Comisia specială

Preşedinţia menţionează, "având în vedere solicitările de clarificare venite din partea presei", că face precizări în legătură cu situaţia dosarelor foştilor sau actualilor miniştri Miron Mitrea, Adrian Năstase, Victor Babiuc, Zsolt Nagy, Codruţ Sereş, Tudor Chiuariu, Paul Păcuraru şi Decebal Traian Remeş, pentru care s-a cerut aprobarea şefului statului pentru urmărirea penală de către Direcţia Naţională Anticorupţie şi Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Decizia Curţii Constituţionale nr. 1133 din 27 noiembrie 2007, referitoare la neconstituţionalitatea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind modificarea legii răspunderii ministeriale nr 115/ 1999 a fost comunicată preşedintelui Traian Băsescu şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, în data de 4 decembrie 2007, urmând a fi publicată în Monitorul Oficial al României pentru a-şi putea produce efectele. Această decizie a fost, însă, oprită de la publicare la solicitarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, fără nici un fel de motivare", precizează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit comunicatului, faptul că preşedintele Camerei a oprit publicarea deciziei Curţii Constituţionale "a reieşit din discuţiile repetate din ultimele două zile avute de reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale cu directorul Monitorului Oficial".

"Oprirea de la publicarea de către Monitorul Oficial a deciziei Curţii Constituţionale blochează exercitarea prerogativelor constituţionale ale preşedintelui României, de a lua o decizie cu privire la situaţia dosarelor mai sus menţionate", se mai arată în comunicatul Preşedinţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici