Băsescu, parlamentarilor PDL: Vine 2012, să vă gândiţi la posibilităţile de continuare a guvernării

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus parlamentarilor PDL, potrivit unor înregistrări difuzate de Antena 3 şi prezentate ca fiind de marţi, că se apropie anul 2012, cu alegeri locale şi parlamentare, şi că trebuie să se gândească la posibilitatea de continua guvernarea.

33 afișări
Imaginea articolului Băsescu, parlamentarilor PDL: Vine 2012, să vă gândiţi la posibilităţile de continuare a guvernării

Băsescu, parlamentarilor PDL: Vine 2012, să vă gândiţi la posibilităţile de continuare a guvernării (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

"Trebuie să începeţi să priviţi la realitatea anului 2012, care se apropie cu alegeri locale şi alegeri legislative şi să priviţi la posibile formule de a continua guvernarea", a spus Băsescu, potrivit înregistrărilor difuzate de Antena 3.

Preşedintele s-a întâlnit, marţi, la Parlament, timp de două ore, cu parlamentarii PDL.

Băsescu a declarat, după întâlnire, că a demarat consultări cu partidele şi grupurile aflate la putere cu privire la posibilităţile de relansare a încrederii în coaliţie şi în Guvern, menţionând că discuţiile pentru o soluţie finală în acest sens vor avansa după alegerile din UDMR.

Potrivit unei alte înregistrări, Băsescu a invocat inclusiv posibilitatea unui nou Guvern, cu un nou premier, ca soluţie de relansare a încrederii în Cabinet.

"Vreau să mai ştiţi un lucru. Toată dezbaterea a fost făcută după o discuţie cu premierul. Am preluat opţiunea majoritară a preşedinţelor de organizaţii judeţene şi este de datoria mea să vă informez asupra concluziilor. Ceea ce eu am discutat cu preşedinţii de organizaţii judeţene a fost: care este calea. Plecând inclusiv de la premisa unui nou premier cu un nou Guvern ca soluţie de relansare a încrederii", a spus şeful statului, referindu-se la întâlnirea de luni seară, cu liderii de filiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici