Băsescu: Perspectiva integrării Moldovei în UE, îndepărată dacă e abandonată "la pachet" cu Ucraina

Preşedintele Traian Băsescu a primit-o, joi, la Palatul Cotroceni, pe Zinaida Greceanîi, prim-ministrul Republicii Moldova, şeful statului afirmând că perspectiva integrării acestei ţări în Uniunea Europeană va fi îndepărtată dacă va fi abandonată, "la pachet", cu Ucraina.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Perspectiva integrării Moldovei în UE, îndepărată dacă e abandonată "la pachet" cu Ucraina

Băsescu: Perspectiva integrării Moldovei în UE, îndepărată dacă e abandonată "la pachet" cu Ucraina (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că România susţine cuprinderea Republicii Moldova în pachetul statelor din Balcanii de Vest, în perspectiva lărgirii Uniunii Europene.

"Este politica noastră ca Moldova să prindă pachetul Balcanilor de Vest. Dacă va fi abandonată, la pachet cu Ucraina, perspectiva de integrare în UE este îndepărtată", a arătat şeful statului.

Zinaida Greceanîi efectuează, joi, o vizită de lucru la Bucureşti, urmând să participe la ceremonia de aderare a Republicii Muntenegru la organizaţia Procesul de Cooperare în Sud-Estul Europei (SEECP), condusă în prezent de Republica Moldova.

Autorităţile de la Bucureşti au declarat, în repetate rânduri, că România susţine apropierea Republicii Moldova de UE şi includerea acestei ţări în grupul statelor din Balcanii de Vest în perspectiva extinderii Uniunii.

Traian Băsescu a afirmat, la finalul lucrărilor Consiliului European de toamnă că, pe termen mediu, UE trebuie să încheie un acord de asociere cu Republica Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici