Băsescu: Plecarea PSD nu e un lucru bun, dar e departe de a fi o tragedie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că plecarea PSD de la guvernare nu este un lucru bun, dar este departe de a fi o tragedie, iar Guvernul poate funcţiona.

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Plecarea PSD nu e un lucru bun, dar e departe de a fi o tragedie

Băsescu: Plecarea PSD nu e un lucru bun, dar e departe de a fi o tragedie (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Preşedintele a apreciat că plecarea social-democraţilor din Guvern este departe de a fi o tragedie, deşi nu este un lucru bun.

El a spus că situaţia actualului Guvern, din care, în acest moment, face parte doar PDL, nu trebuie confundată cu cea a unui cabinet demisionar, sau care se confruntă cu o moţiune de cenzură trecută de Parlament.

"Nu este afectată sub nicio formă gestionarea resurselor financiare ale bugetului de stat. Aş ruga să se facă deosebirea între guvern demisionar, care are capacitatea de exerciţiu redusă, de guvern care, eventual, a fost înfrânt într-o moţiune de cenzură, care, de asemenea, are capacitatea de exerciţiu redusă; în momentul de faţă, Guvernul României are toată capacitatea de exerciţiu, aşa cum ea este prezentată de Constituţia României", a spus preşedintele.

Miniştrii PSD şi-au depus, joi, demisiile, după ce preşedintele Băsescu a semnat revocarea din funcţie a lui Dan Nica şi numirea ca interimar la conducerea MAI şi în funcţia de vicepremier a lui Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici