Băsescu: PNL şi PSD revin la pensiile speciale. Cioloş să emită OUG pentru suspendarea acestora

Traian Băsescu susţine că, sub atenta supraveghere a lui Iohannis, PNL şi PSD revin la regimul pensiilor speciale, "ticăloşia" urmând să fie desăvârşită luni prin adoptarea pensiilor pentru aleşii locali, fostul preşedinte cerându-i lui Cioloş să emită OUG de suspendare a acestor măsuri.

478 afișări
Imaginea articolului Băsescu: PNL şi PSD revin la pensiile speciale. Cioloş să emită OUG pentru suspendarea acestora

Băsescu: PNL şi PSD revin la pensiile speciale. Cioloş să emită OUG pentru suspendarea acestora (Imagine: Sebastian Tătaru/Mediafax Foto)

"De mai bine de un an, sub atenta supraveghere a preşedintelui Iohannis, PSD şi PNL au dus o politică de revenire la pensiile speciale şi mărire de salarii, încercând să îşi atragă electorat utilizând banii publici. Astăzi (luni-n.r), ticăloşia va fi desăvârşită prin introducerea pensiilor speciale şi pentru administraţia locală. Cele două partide nu fac nimic altceva decât să îngroape viitorul generaţiei tinere şi să o înhame la plata datoriilor făcute de părinţi", scrie Traian Băsescu, pe Facebook, într-o postare intitulată "Ziua în care PSD şi PNL îngroapă în datorii viitorul ţării".

Liderul Mişcării Populare mai spune că, în aceste condiţii, mai există o singură soluţie: Guvernul Cioloş să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să suspende pe timp nelimitat aplicarea tuturor legilor care acordă pensiile speciale, cu excepţia celor care îi privesc pe magistraţi.

Băsescu mai precizează că, în 2015, deficitul fondului de pensii a fost de circa 19 miliarde RON, iar pentru 2016 se prefigurează un deficit de circa 22 de miliarde RON.

Proiectul de lege privind acordarea pensiilor speciale pentru aleşii locali - primari, viceprimari, şefi de consilii judeţene- va fi dezbătut şi votat, luni, de plenul Senatului, for decizional, proiectul fiind susţinut de PSD, însă contestat de liberali, care au anunţat că vor vota împotrivă.

Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor, în luna noiembrie, iar comisiile de specialitate din Senat au acordat un raport favorabil, fără amendamente. Discutarea legii în Senat vine la mai puţin de o săptămână de când Parlamentul a adoptat şi proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor.

Discuţia privind pensiile aleşilor locali vine după ce, săptămâna trecută, la final de sesiune, deputaţii şi senatorii au adoptat şi legea privind pensiile parlamentarilor, lege care urmează să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, după ce a parcurs şi etapa reexaminării cerute de şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici