Băsescu: Ponta nu are nicio şansă să câştige Preşedinţia. Stânga nu poate bate dreapta unită

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că premierul Victor Ponta nu are nicio şansă să ajungă preşedintele României, pentru că stânga, singură, nu va putea bate dreapta, dacă dreapta este destul de înţeleaptă să se unească.

936 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ponta nu are nicio şansă să câştige Preşedinţia. Stânga nu poate bate dreapta unită

Traian Băsescu şi Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Sincer, cred că nu are nicio şansă să ajungă preşedintele României, pentru că stânga, singură, nu va putea să bată dreapta, dacă dreapta este sufiecient de înţeleaptă să se unească", a declarat şeful statului la Adevărul Live.

Preşedintele a spus că nu îi dă nicio şansă lui Victor Ponta pentru că "acum, dacă punem cifrele partidelor care se revendică de dreapta şi centru-dreapta, cu cifrele socialiştilor, USD, constatăm că procentul cumulat al procentelor de dreapta este mai mare".

"Ponta nu va putea vorbi credibil de două lucruri fundamentale, în care cel puţin unul este extrem de important pentru România. Nu va putea vorbi credibil de lupta anticorupţie, pentru că el este apărătorul mafiilor locale şi al baronetului, şi Ponta nu va putea vorbi credibil de creare de locuri de muncă pentru tineri", a mai afirmat şeful statului.

Preşedintele a menţionat că aceste două teme sunt fundamentale pentru ceea ce urmează să se întâmple în România în perioada următoare, şi a arătat că România are 5 miliarde de euro alocaţi de Uniunea Europeană pentru crearea de locuri de muncă şi 450 milioane de euro pentru IMM-uri, şi nu s-a văzut nimic, iar "locurile de muncă au scăzut de când a venit el la putere".

Despre relaţia cu Statele Unite, preşedintele Băsescu a declarat că premierul Victor Ponta s-a decredibilizat, o dată prin "lovitura de stat" şi, în ultima vreme, "apărând baronii".

"Mesajul dat şi de vicepreşedintele Biden ieri şi de Victoria Nunland, cu două trei săptămâni înainte, şi de Kerry, a fost legat de corupţie. (...) Într-adevăr, statele bântuite de corupţie sunt şi vulnerabile. Un stat în care partidul lui Ponta ar acapara şi Preşedinţia ar însemna o Preşedinţie controlată de baronimea locală, ceea ce îl va face foarte vulnerabil în deciziile de politică externă, de securitate, etc", a mai spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici