Băsescu: Rectificarea bugetară, semnalul discreditării mesajelor noastre că e nevoie de prezenţă NATO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că rectificarea bugetară prin care s-au alocat sume în scop electoral, în detrimentul Armatei, a discreditat mesajele României privind necesitatea prezenţei militare NATO pe teritoriul său, fiind "un element primit rău de toate cancelariile".

304 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Rectificarea bugetară, semnalul discreditării mesajelor noastre că e nevoie de prezenţă NATO

Băsescu: Rectificarea bugetară, semnalul discreditării mesajelor noastre că e nevoie de prezenţă NATO (Imagine: Shutterstock)

„Vă pot spune un element extrem de rău primit de toate cancelariile: rectificarea bugetară, care a fost semnalul discreditării tuturor mesajelor noastre că avem nevoie de prezenţă NATO pe teritorul României pentru a creşte nivelul de securitate al României. Când s-a văzut că peste două miliarde sunt împrăştiate în scopuri electorale către primării şi că Armatei i se alocă foarte puţin, foarte multe cancelarii s-au întrebat cât de serioşi suntem când vorbim că avem nevoie să fim spirjiniţi de aliaţi pentru a consolida flancul estic”, a spus Băsescu.

Şeful statului a arătat că aceste lucruri au fost făcute fără responsabilitate şi în detrimentul securităţii naţionale, într-un moment în care România cere tuturor să beneficieze de articolul 5 din Tratatul NATO.

Toţi pentru unul, unul pentru toţi, dar ăla unu, care le cere la toţi, nu-şi ia măsurile minimale să-şi consolideze capacitatea de a face faţă unor riscuri la adresa securităţii naţionale şi când vorbesc că nu-şi ia măsuri minimale mă refer şi la alocările pentru creşterea nivelului de capacitate de luptă a armatei, şi la refuzul cu care sunt tratate solicitările Parchetului atunci când vine vorba de lupta împotriva corupţiei”, a spus Băsescu.

Şeful statului a arătat că nimeni nu va risca viaţa militarilor proprii atunci când România, ca stat care reclamă nevoia de sprijin, aruncă banii în campanie şi sacrifică investiţiile şi securitatea naţională pentru voturi.

„Să ţineţi minte ce v-am spus. Iar mesajul primit e extrem de clar: nu vă băgaţi sub plapuma articolului 5 să credeţi că, pe de o parte, ne puteţi chema să vă apărăm, iar pe de altă parte vă şubreziţi ţara. Eu cred că trebuie să se revină la o abordare foarte serioasă şi mai puţin electorală pentru că nu-s vremuri uşoare. Suntem într-o regiune în care avem o criză de securitate, cu vecini imprevizibili”, a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici