Băsescu: Rogozin este nebunul regelui, are rolul să enerveze. Dacă a jignit românii pe Twitter, poţi să îl tratezi cam în aceeaşi notă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Dmitri Rogozon este "nebunul regelui", care "vrea să enerveze", menţionând că, dacă acesta a jignit românii pe Twitter, poţi să îl tratezi cam în aceeaşi notă şi că atunci când din partea Rusiei va fi un comunicat elevat, răspunsul României va fi un răspuns elevat.

2480 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Rogozin este nebunul regelui, are rolul să enerveze. Dacă a jignit românii pe Twitter, poţi să îl tratezi cam în aceeaşi notă

Traian Băsescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Declaraţiile lui Traian Băsescu, la Adevărul Live:

  • Nu risc să pronunţ date exacte pentru vizita lui Joe Biden.

  • Nu m-am uitat la Eurovision. Această ciocnire între culturi nu e atât de cinstită. Spre exemplu, România are abordarea democratică legată de drepturile omului şi de respectul pentru opţiunile fiecăruia, dar dacă aţi întreba poprul, mă tem că nu ar fi aceeaşi abordare. Cred că la fel este şi în alte ţări.

  • Rogozin este dus la nivelul neoficial. Sunt de principiul că acolo unde se duce lupta, acolo trebuie s-o duci. Dacă Rogozin a jignit românii pe Twitter, poţi să îl tratezi cam în aceeaşi notă, care nu ajunge la nivel oficial. Abordarea oficială a fost a MAE, care a cerut explicaţii. Nu le-a primit încă şi mă îndoiesc că le va primi. Rogozin nu este un diplomat, dar nu poate rămâne fără o replică pe măsura lui. Rogozin este nebunul regelui. El are rolul să enerveze şi dacă îl iei în serios trebuie să iei măsuri extrem de costisitoare.

  • Eu nu am încredere în acţiunile Federaţiei Ruse. Îmi e foarte greu să accept ideea că Putin ar fi putut să mintă comunitatea internaţională referitor la referendumurile din Ucraina.

  • Despre referendumurile din Ucraina: Au fost compromise pentru că nu sunt permise de Constituţie. O astfel de acţiune este ilegitimă şi trebuie respinsă de orice stat civilizat pentru că nu este parte a Constituţiei Ucrainei. Nimeni din comunitatea internaţională nu recunoaşte alipirea Crimeei. Rusia a creat precedentul, dar nu ştim ce decizii va luat Putin.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici