Băsescu: România este departe de a fi în categoria ţărilor care sunt în cea mai mare dificultate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, după întâlnirea cu grupurile parlamentare care susţin Guvernul, că România este departe de a fi în categoria ţărilor care sunt în cea mai mare dificultate.

12 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România este departe de a fi în categoria ţărilor care sunt în cea mai mare dificultate

Băsescu: România este departe de a fi în categoria ţărilor care sunt în cea mai mare dificultate (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Concluzia la care am ajuns privind ce se întâmplă în Europa în momentul de faţă este că, dacă suntem corecţi, România este departe de a fi în categoria ţărilor care sunt în cea mai mare dificultate. Sunt alte ţări în zona euro în situaţii mai dificile", a afirmat Băsescu.

El a spus că faptul că, luni, la ECOFIN, s-a stabilit constituirea unui fond de intervenţie în zona euro de 750 miliarde "poate spune tot".

"Din acest punct de vedere, eu consider că acest program este un program care să ne menţină suveranitatea. Am observat că statele care au ajuns în mare dificultate financiară cedează foarte mult din suveranitate pentru a-şi plăti datoriile", a adăugat şeful statului.

Traian Băsescu s-a întâlnit cu grupurile parlamentare ale PDL, UDMR, independenţi şi minorităţi, împreună cu prim-ministrul Emil Boc, ministrul Finanţelor Sebastian Vlădescu şi alţi miniştri, pentru a explica acordul cu FMI, BM şi CE.

El a declarat că a considerat că are obligaţia de a explica acest acord, dar şi să facă câteva observaţii privind modul cum funcţionează numirile în teritoriu, funcţionarea deconcentratelor şi modul în care alianţa aplică legislaţia în vigoare.

Băsescu a apreciat "esenţială transparenţa acordurilor cu FMI, UE şi BM" şi a lăsat exemplare ale acestor documente pentru a fi multiplicate pentru parlamentari, precum şi informaţii cu privire la situaţia bugetului.

"Percepţia mea este că va fi susţinere pentru acest program pentru că este în interes naţional", a adăugat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici