Băsescu: România nu renunţă la comisarul ei european

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, înainte de plecarea la Consiliul European de iarnă de la Bruxelles, că dacă statele membre UE, în marea lor majoritate, doresc aplicarea de la 1 ianuarie a Tratatului de la Nisa, punctul de vedere al României este că nu renunţă la comisarul ei european.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România nu renunţă la comisarul ei european

Băsescu: România nu renunţă la comisarul ei european (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă la Aeroportul Henry Coandă (Otopeni), înaintea plecării spre Bruxelles, unde urmează să participe la summit-ul Partidului Popular European, în calitate de invitat, şi la lucrările Consiliului European de iarnă.

Şeful statului a arătat că reuniunea Consiliului European de iarnă este ultima sub preşedinţie franceză, pe ordinea de zi a acesteia fiind câteva teme importante.

Traian Băsescu a precizat că un astfel de subiect se referă la "problemele generate de neratificarea Tratatului de la Lisabona şi soluţiile privind structura Comisiei Europene şi reducerea numărului de comisari europeni".

"Punctul de vedere al României foarte clar. Considerăm că ar trebui să se continue cu o structură a Comisiei în aceeaşi formulă, pe principiul «o ţară, un comisar». Dacă statele membre, în marea lor majoritate doresc aplicarea de la 1 ianuarie a Tratatului de la Nisa, România nu renunţă la comisarul ei european", a ţinut să precizeze preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici