Băsescu s-a întâlnit cu premierul Franţei: Problema minorităţii rome e urgentă pentru România

Preşedintele Traian Băsescu a spus, joi, la întâlnirea cu premierul Franţei, Jean-Marc Ayrault, că problema minorităţii roma este una urgentă pentru România, care şi-o asumă, însă trebuie găsite şi soluţii în plan european pentru rezolvarea acesteia.

350 afișări
Imaginea articolului Băsescu s-a întâlnit cu premierul Franţei: Problema minorităţii rome e urgentă pentru România

Traian Basescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"A treia problemă este o problemă de imagine, dar ne-o asumăm. E problema legată de minoritatea roma şi aici trebuie să găsim soluţii care să rezolve în mod european problema acestei minorităţi", a afirmat preşedintele, la începutul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu Ayrault.

De asemenea, el a arătat că alte două probleme la fel de urgente pentru România sunt aderarea la spaţiul Schengen şi zona Euro, precum şi problema competitivităţii economiei româneşti pe pieţele externe.

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit joi după-amiază la Palatul Cotroceni pe premierul Franţei, Jean-Marc Ayrault, la începutul vizitei sale oficiale de două zile în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici