Băsescu salută CC că a pus barieră miniştrilor şi parlamentarilor care fac legi neconstituţionale

Preşedintele Traian Băsescu salută judecătorii Curţii Constituţionale pentru ajutorul dat "pentru a pune barieră" membrilor Guvernului sau ai Parlamentului care iniţiază şi adoptă legi din interese de moment, ignorând Constituţia.

3 afișări
Imaginea articolului Băsescu salută CC că a pus barieră miniştrilor şi parlamentarilor care fac legi neconstituţionale

Băsescu salută CC că a pus barieră miniştrilor şi parlamentarilor care fac legi neconstituţionale

Şeful statului a participat, joi dimineaţă, la Conferinţa internaţională organizată cu prilejul aniversării a 15 ani de activitate a Curţii Constituţionale din România.

"În calitate de preşedinte, am fost nevoit de multe ori să apelez la judecata acestui organism şi îi salut pe cei care, chiar dacă nu întotdeauna au fost de acord cu punctele mele de vedere, au fost de un real ajutor pentru a pune barieră acelora care, din postura de membrii ai Guvernului sau ai Parlamentului, iniţiază şi adoptă acte normative pentru a servi intereselor de moment, fără a ţine cont de legea fundamentală a statului şi de interesul public", a spus Băsescu.

Potrivit acestuia, simpla ameninţare a intervenţiei Curţii Constituţionale ar trebui să îi determine pe cei care iau decizii în stat să respecte limitele impuse de Constituţie. Băsescu nu a precizat la care membri ai Guvernului sau ai Parlamentului se referă şi nici legile pe care le are în vedere în afirmaţia sa.

Băsescu a amintit că în cei 15 ani de activitate Curtea Constituţională a primit peste 10.000 de sesizări, a emis aproape 7.000 de acte şi i-au fost adresate peste 6.000 de petiţii şi scrisori, numărul sesizărilor crescând de la an la an.

"Acest lucru denotă, pe de o parte, neîncrederea cetăţenilor în instituţiile statului care emit legi, iar pe de altă parte, injusteţea unor norme pe care oamenii simpli o resimt în practică. Aş spune că nu numărul mare de sesizări primite trebuie să atragă atenţia, ci mai ales multitudinea celor care iniţiază acte normative injuste, ignorând legea fundamentală a statului şi care se ascund în spatele răspunderii colective", a spus Băsescu.

În încheiere, Băsescu a urat succes Curţii Constituţionale şi a mulţumit membrilor actuali şi foştilor membri ai acesteia pentru activitatea depusă şi pentru ce au făcut pentru democraţia din România.

"La mulţi ani, Curte Constituţională a României", a spus Băsescu în încheierea discursului său.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici