Băsescu şi-a dat jos pălăria în faţa românilor la ultimul miting din campania electorală

PDL a organizat, vineri, o ultimă manifestare de campanie pentru susţinerea lui Traian Băsescu în cursa prezidenţială, acesta transmiţând celor prezenţi în faţa Ateneului "Jos pălăria în faţa românilor" şi spunând că pe 6 decembrie va fi "victorie".

84 afișări
Imaginea articolului Băsescu şi-a dat jos pălăria în faţa românilor la ultimul miting din campania electorală

Băsescu şi-a dat jos pălăria în faţa românilor la ultimul miting din campania electorală (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Câteva mii de militanţi PDL s-au strâns, vineri, în ultima zi de campanie, în faţa Ateneului Român, îmbrăcaţi în geci portocalii şi fluturând steaguri cu tricolorul şi cu sigla Partidului Democrat Liberal, dar şi steguleţe cu imaginea preşedintelui Traian Băsescu.

Pe un ecran uriaş s-au derulat imagini de la mitingurile organizate înaintea primului tur de scrutin, iar din boxe s-a auzit imnul partidului, "Verde-nrourat". Amfitrion al evenimentului a fost europarlamentarul Traian Ungureanu, membru al echipei de campanie a lui Traian Băsescu.

"Cu Geoană şi PSD, ne întoarcem în RSR", "Oameni, nu trucaje" şi "Juraţi că ne veţi scăpa de ei" au fost mesajele pe care Traian Ungureanu le-a transmis de pe scena de la Ateneu, în aplauzele militanţilor.

Pe scenă au apărut toţi liderii partidului, în frunte cu Emil Boc, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Vasile Blaga, precum şi Monica Macovei, Marian Miluţ, din partea PNŢCD, Sulfina Barbu, Elena Udrea, Cristian Boureanu, dar şi soţia preşedintelui, Maria Băsescu.

Primul care a luat cuvântul în deschiderea evenimentului a fost premeirul desemnat, Liviu Negoiţă, care a declarat că preşedintele Traian Băsescu a spus numai adevărul în timpul mandatului, iar pentru aceasta a fost linşat mediatic. El a mai spus că Mircea Geoană şi Crin Antonescu vor să conducă ţara prin dezinformare şi denigrare.

Traian Ungureanu l-a urmat, spunând că Mircea Geoană a fost la Sorin Ovidiu Vântu pentru a-i promite ceva, pentru a-i da "doi lei".

"A promis că îi dă 2 lei. Atât. Ştiţi de ce? A spus-o Geoană cu gura lui, că România este o ţară de doi lei. Asta vrea să îi dea lui Sorin Ovidiu Vântu, România", a spus Ungureanu, mulţimea începând să huiduie şi să fluiere.

De altfel, aceasta a fost atmosfera de fiecare dată când cei de pe scenă pomeneau numele lui Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, Dinu Patriciu, Sorin Ovidiu Vântu.

Între timp, în zona amenajată special pentru mass-media, fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu, s-a instalat pentru a face fotografii cu un aparat profesional.

Traian Băsescu şi-a făcut apariţia pe ritmuri de "Ciuleandra", şeful statului având un discurs de o oră, în care a abordat teme mergând de la educaţie şi politici sociale la patriotism şi la pericolul pe care îl reprezintă alianţa conjucturală dintre PSD şi PNL.

El le-a mulţumit bucureştenilor pentru că l-au votat în urmă cu cinci ani ca primar al Bucureştiului şi apoi i-au dat din nou votul pentru a ajunge în fruntea statului.

"Cele mai multe dintre proiectele pe care le-am avut pentru Bucureşti s-au realizat", a spus Băsescu.

Mulţimea a scandat în tot acest timp "Băsescu" şi "Geoană, nu uita, te votăm la Moscova".

Preşedintele le-a transmis militanţilor PDL că este mai bine ca România să aibă un preşedinte "jucător" decât un preşedinte "jucărie", în aplauzele audienţei.

Traian Băsescu a ţinut să spună că politicieni extraordinari au fost partenerii lui de zi cu zi în timpul mandatului de la Cotroceni şi a strigat numele fiecăruia dintre liderii partidului aflaţi alături de el pe scenă.

El i-a prezentat publicului, pe rând, pe Emil Boc, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Radu Berceanu, pe soţia sa, Maria Băsescu. Apoi au urmat Sulfina Barbu, Cristian Boureanu, Elena Udrea, Liviu Negoiţă.

Secretarul general al PDL a fost prezentat de Băsescu într-un mod inedit: "Tătucuţul campaniilor, Vasile Blaga!".

A urmat prezentarea Monicăi Macovei, pe care Traian Băsescu a strâns-o în braţe.

Băsescu i-a rugat şi pe ceilalţi lideri să se apropie, pentru că nu mai poate vorbi, fiind răguşit.

"Pe 6 decembrie - Victorie!", a spus, în final, Băsescu.

El s-a îndreptat spre ieşirea de pe scenă, dar a revenit cu o pălărie portocalie în mână, spunând că mai doreşte să spună un singur lucru: "Jos pălăria în faţa românilor", a strigat Traian Băsescu, în aplauzele mulţimii, manifestarea încheindu-se cu focuri de artificii şi confeti portocalii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici