Băsescu spune partidelor: Vreau să ştiu dacă vă propuneţi să ieşim de sub monitorizarea CE

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, marţi, reprezentanţilor partidelor parlamentare, la consultările iniţiate pe tema raportului CE pe Justiţie, că îşi propune ca România să iasă de sub monitorizarea Comisiei în iulie 2009.

22 afișări
Imaginea articolului Băsescu spune partidelor: Vreau să ştiu dacă vă propuneţi să ieşim de sub monitorizarea CE

Băsescu spune partidelor: Vreau să ştiu dacă vă propuneţi să ieşim de sub monitorizarea CE (Imagine: Mediafax Foto)

Băsescu a apreciat drept "relativ umilitor" faptul că CE monitorizează încă România la capitolul Justiţie.

"Propun ca în următoarele 12 luni România să iasă de sub monitorizare. Se pare că ne-a lipsit ca obiectiv să scăpăm de acest lucru pe care îl consider relativ umilitor. Faptul că partea română a acceptat monitorizarea dă dreptul instituţiilor europene să facă comentarii care nu ne plac, aprecieri care nu ne plac la adresa oricărei instituţii", a declarat Băsescu la începutul consultărilor cu reprezentanţii partidelor parlamentare.

Preşedintele a spus că opinia publică trebuie informată dacă partidele politice îşi propun ca România să iasă de sub monitorizarea CE sau dacă "opţiunea partidelor este să rămânem sub monitorizare mai mult de 12 luni".

Traian Băsescu a adăugat că, în cazul în care clasa politică va agrea obiectivul de a ieşi de sub monitorizarea CE în iulie 2009, atunci eforturile vor trebui concentrate pe cele patru mari obiective semnalate de oficialii europeni – corupţia la nivel înalt, corupţia în administraţie, transparenţa Consiliului Superior al Magistraturii şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate.

La consultările de la Palatul Cotroceni, PSD este reprezentat de Mircea Geoană, Victor Ponta şi Adrian Severin, PNL este reprezentat de Teodor Meleşcanu, Cristian David şi Alexandru Chiuariu, PDL este reprezentat de Emil Boc şi Theodor Stolojan, PRM este reprezentat de Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar şi Lucian Bolcaş, UDMR este reprezentat de Kelemen Hunor, Marton Arpad şi Laszlo Borbely, iar PC este reprezentat de Daniela Popa, Sergiu Andon şi Bogdan Ciucă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici