Băsescu: Teritoriul ţării nu se poate împărţi după dorinţele unor politicieni

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Predeal, că autonomia teritorială nu poate exista în România şi că politicienii care încearcă să păcălească oamenii susţinând contrariul vor culege roadele minciunii.

46 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Teritoriul ţării nu se poate împărţi după dorinţele unor politicieni

Băsescu: Teritoriul ţării nu se poate împărţi după dorinţele unor politicieni

Băsescu a spus că drepturile maghiarilor trebuie respectate. "Maghiarii trebuie să poată învăţa în limba lor, să se adreseze în justiţie în limba lor, să fie reprezentaţi în Parlament, să fie reprezentaţi în administraţia locală, să poată să urmeze facultăţi în limba lor", a spus preşedintele, potrivit Antena 3.

El a menţionat însă că în România nu este posibilă autonomia teritorială, iar politicienii care susţin contrariul mint şi vor suporta consecinţele.

"Autonomie teritorială nu poate exista în România şi cine îi păcăleşte pe oameni că se poate încălca o Constituţie a statului român nu face altceva decât să culeagă mai târziu roadele minciunii. Teritoriul ţării nu se poate împărţi după dorinţele unor politicieni care jură în Parlament că vor respecta Constituţia şi, când ajung acasă, incită la neresepctarea Constituţiei", a afirmat şeful statului, menţionând că ar fi mai bine ca aceşti politicieni să se preocupe de soarta economică a judeţelor Harghita şi Covasna.

Preşedintele Traian Băsescu a plecat, joi, în cursul zilei, spre Predeal, unde s-a plimbat prin pădure cu snowmobilul.

Şeful statului este aşteptat vineri, să facă o vizită în Covasna, posibil şi în Harghita.

Citeşte şi:

Preşedintele Băsescu, aşteptat vineri la Covasna - surse

Băsescu: În primăriile deţinute de etnici maghiari se fac epurări ale etnicilor români

Băsescu: În România nu va exista niciodată autonomie teritorială

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici