Băsescu: Trebuie luate măsuri de privatizare onestă a marilor companii de stat care au pierderi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, că în perioada următoare vor trebui luate măsuri de privatizare "onestă" a marilor companii de stat care generează pierderi.

110 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Trebuie luate măsuri de privatizare onestă a marilor companii de stat care au pierderi

Băsescu: Trebuie luate măsuri de privatizare onestă a marilor companii de stat care au pierderi (Imagine: Shutterstock)

Preşedintele a spus că din punctul său de vedere "competitivitatea, în creştere, a economiei Româneşti, vine strict din sectorul privat".

"Vor trebui luate măsuri, inclusiv de privatizare onestă a marilor companii de stat care generează pierderi", a comentat şeful statului, adăugând că, altfel, România nu va reuşi să fie competitivă la nivel european, dacă nu-şi finalizează şi îşi repartizează sectorul de stat.

Şeful statului a mai declarat că de regulă, "în România ne-am obişnut să privim spre marii investitori, dacă vin sau nu vin, ei fiiind cei care ar trebui, chipurile, să relanseze economia românească".

"Este, după părerea mea, greşit, pentru că sursa principală, sursa garantată a creşterii economice poate fi întreprinzătorul autohton, cel care nu pleacă cum nu pleacă munţii Carpaţi, cel care nu se delocalizează, la fel cum nu se delocalizează Dunărea sau Marea Neagră", a arătat şeful statului.

El a menţionat că, dacă vrem să avem o garanţie a creşterii economice, ea trebuie să se îndrepte ca speranţă dar şi ca sprijin, către întreprinzătorul autohton, întreprinderile mici şi mijlocii având aici locul lor.

"Nu ai nevoie de multinaţională ca să dezvolţi producţia alimentară, să valorifici propria ta producţie agricolă, nu ai nevoie de o multinaţională să dezvolţi bazele de tratament. Avem atâtea ape minerale, atâtea condiţii pentru turismul de sănătate, nu ai nevoie de o multinaţională să faci pârtii de schi", a mai declarat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici