Băsescu: UE-singura opţiune pentru ca România să ajungă la prosperitate pentru cetăţenii săi cândva

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că UE este "singura opţiune viabilă" ca România să ajungă la prosperitate pentru cetăţenii săi "cândva" şi că nu există alternativă, aşa cum nu există nici la NATO în ceea ce priveşte securitatea.

165 afișări
Imaginea articolului Băsescu: UE-singura opţiune pentru ca România să ajungă la prosperitate pentru cetăţenii săi cândva

Băsescu: UE-singura opţiune pentru ca România să ajungă la prosperitate pentru cetăţenii săi cândva (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"UE este singura opţiune viabilă pentru ca România să ajungă la prosperitate pentru cetăţenii săi cândva. Ca şi NATO nu avem alternativă la UE. Aşa cum pentru securitate nu avem alternativă la NATO, tot aşa pentru creşterea nivelului de trai al românilor nu avem alternativă la UE", a precizat Traian Băsescu.

El a menţionat că, în cea ce priveşte UE, în România au fost "două subiecte reale: Schengen şi absorbţia fondurilor". "Aş vrea să ştim unde suntem acum şi aş vrea să ştiţi că suntem departe ca realitate de imaginea pe care ne-o facem noi singuri atunci când vorbim despre noi şi UE", a spus el.

Preşedintele a afirmat că a primit de la fostul preşedinte Ion Iliescu "o Românie care terminase negocierile de aderare şi care avea o lungă listă de probleme care condiţionau aderarea şi care trebuiau rezolvate în intervalul 2004-2007 când era programată intrarea în UE". "V-aş aduce aminte că a fost marele efort cu steguleţele, pe mediu, pe transporturi, pe justiţie, pe toate domeniile aproape, inclusiv pe agricultură, pe alimentaţie publică", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici