Băsescu: Varianta invocată de toate partidele - amânarea desemnării până după prezidenţiale

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus reprezentanţilor partidelor şi grupurilor parlamentare, la începutul întâlnirii de la Cotroceni, că varianta invocată de toate partidele a fost cea a amânării unei desemnări pentru după prezidenţiale, adăugând însă că este o problemă legată de finanţarea ţării.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Varianta invocată de toate partidele - amânarea desemnării până după prezidenţiale

Întâlnirea şefului statului cu reprezentanţii partidelor şi grupurilor parlamentare a început (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele a prezentat concluziile consultărilor de joi, menţionând variantele rezultate din acestea: desemnarea lui Klaus Iohannis pentru postul de premier, alcătuirea unui guvern de tehnocraţi, revendicarea de către PDL a încredinţării mandatului guvernamental.

Băsescu a mai spus că, "din punct de vedere al poziţiilor partidelor, se menţine pe fond opţiunea PSD-PNL-UDMR pentru desemnarea domnului Iohannis".

El a adăugat că, în acelaşi timp, au apărut nuanţe, respectiv varianta unui de guvern de uniune naţională condus de Klaus Iohannis, varianta unui guvern de tehnocraţi, ca alternativă la un Guvern Iohannis. "Au fost propuneri care vizau revendicarea făcută de PDL de a i se încredinţa mandatul pentru formarea unui Guvern, ca partid cu cel mai mare număr de parlamentari. Tot din discuţiile de ieri (joi - n.r.) am înţeles că un eventual Guvern Iohannis ar trebui evaluat în luna decembrie, pentru a se vedea dacă se continuă cu un eventual Guvern Iohannis sau nu. Sigur, la o astfel de apreciere pot fi foarte multe interpretări", a afirmat Traian Băsescu.

El a menţionat că a existat "o singură apariţie care iese din linia" pe care a prezentat-o, şi anume punctul de vedere al grupului independent, care este dispus să susţină orice Guvern, dacă acest lucru este în interes naţional.

"Varianta invocată însă de toate partidele a fost şi cea a amânării unei desemnări pentru după alegerile prezidenţiale. Sigur că am analizat şi această variantă, care a fost considerată pe bună dreptate una neutră, care nu ar crea avantaje niciunuia din competitorii la alegerile prezidenţiale şi sunt de acord cu această abordare, însă avem o problemă fundamentală care ţine de finanţarea României", a adăugat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici