BEC: PSD - 472 mandate de primar din turul doi, PDL - 432 mandate, PNL - 348 mandate

PSD a câştigat aproape o treime din mandatele de primar atribuite în al doilea tur de scrutin, fiind urmat, la mică distanţă, de PDL, în urma centralizării şi validării proceselor-verbale din 1.461 de circumscripţii, potrivit anunţului făcut, luni, de purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

34 afișări
Imaginea articolului BEC: PSD - 472 mandate de primar din turul doi, PDL - 432 mandate, PNL - 348 mandate

BEC: PSD - 472 mandate de primar din turul doi, PDL - 432 mandate, PNL - 348 mandate (Imagine: Mediafax Foto)

Până la ora 13.00 a fost finalizată centralizarea proceselor-verbale pentru alegerea primarilor din 1.461 de circumscripţii locale din cele 1.474, inclusiv sectoarele municipiului Bucureşti, în care s-a organizat al doilea tur de scrutin.

Muhuleţ a anunţat că, în urma celui de-al doilea tur de scrutin, PSD a obţinut 472 mandate de primar, PDL - 432 mandate, iar PNL - 348 mandate.

De asemenea, independenţii au obţinut 41 de mandate, PC - 36 de mandate, UDMR - 36 de mandate, PNGCD - 33 de mandate, PRM - 15 mandate, PNŢCD - 10 mandate, PNDC - 7 mandate, Alianţa pentru Timiş PNL-PNŢCD-FDGR - 7 mandate, PIN - 7 mandate, PCM - 5 mandate, FDGR - 2 mandate, Forţa Democrată - 2 mandate, iar PPPS, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, PER, Uniunea Croaţilor din România, UPSC şi Alianţa pentru Municipiul Olteniţa PNL-PNŢCD au obţinut câte un mandat de primar.

Prezenţa la urne la nivelul ţării a fost de 50,43%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici