BEJ Neamţ a atribuit 9 din cele 11 mandate

Nouă din cele unsprezece mandate de parlamentar au fost repartizate, marţi, de Biroul Judeţean Electoral Neamţ în prima etapă a distribuirii, din care patru de mandate de deputat pentru PDL, alte trei pentru PSD+PC şi câte un mandat de senator pentru PDL şi PSD+PC.

48 afișări
Imaginea articolului BEJ Neamţ a atribuit 9 din cele 11 mandate

BEJ Neamţ a atribuit 9 din cele 11 mandate (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, au câştigat mandate directe de deputat din partea PDL directorul Spitalului Judeţean Neamţ, Stelian Ghiţă, în colegiul nr. 1, cu 53,33 la sută din voturi, city managerul Primăriei Piatra Neamţ, Mihaela Stoica, cu adică 51,87 la sută din voturi, iar după etapa judeţeană a distribuirii, consilierul local Marius Neculai şi deputatul Marius Rogin.

Totodată, la Senat, PDL a obţinut un mandat de senator pentru fostul prefect Toader Mocanu, care a câştigat mandatul direct, cu 50,44 la sută din voturi.

Viitorii deputaţi PSD de Neamţ sunt omul de afaceri Culiţă Tărâţă care a câştigat mandatul din colegiul nr.3 cu 53,85 la sută din voturi, deputatul Ioan Munteanu, care a câştigat direct mandatul în colegiul nr. 5 cu 52,4 la sută din voturi şi fostul preşedinte al PDAR, Victor Surdu, care a primit mandatul în urma distriburii judeţene.

Totodată, în urma primei etape de repartizare, PSD a câştigat şi un mandat de senator în colegiul nr. 2 pentru deputatul Ioan Chelaru.

În a doua etapă a repartizării va intra colegiul nr. 8 de la Camera Deputaţilor, locul urmând să fie atribuit, cel mai probabil, candidatului PNL, vicepreşedintele CJ Neamţ, Emil Bostan. Colegiul nr. 3 de la Senat va intra tot în a doua etapă a distribuirii mandatelor, potrivit estimărilor acesta urmând să fie atribuit candidatului PNL Ovidius Mărcuţianu, care este directorul Direcţiei Silvice Neamţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici