Berceanu: Numirea lui Iancu la ANIF, urmare a rezultatelor bune la alegeri

Preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat, sâmbătă, că numirea lui Costel Iancu în funcţia de director al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF) s-a făcut ca urmare a rezultatelor bune pe care le-a avut în alegerile parlamentare, care i-au dat dreptul să-şi aleagă un post.

16 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Numirea lui Iancu la ANIF, urmare a rezultatelor bune la alegeri

Berceanu: Numirea lui Iancu la ANIF, urmare a rezultatelor bune la alegeri (Imagine: Thomas Câmpean/Mediafax Foto)

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat că numirea în funcţia de director al ANIF al lui Costel Iancu este efectul rezultatului bun pe care democrat-liberalul l-a obţinut în alegerile parlamentare.

"În legătură cu funcţia de la ANIF, PDL a decis cu câteva luni înainte de începerea campaniei, că dacă vom intra la guvernare şi vom avea de pus persoane în funcţii de conducere, vor avea prioritate cei care au candidat şi au obţinut rezultate bune. Deci prin urmare nu a fost niciun vot, nicio decizie, atunci când judeţul Dolj a avut de propus o persoană pentru ANIF, pentru că suntem un judeţ agricol, ea a mers către domnul Iancu în mod absolut direct. Nu l-am sprijinit eu, nu l-a sprijinit domnul Marian Jean Marinescu (prim-vicepreşedinte PDL Dolj - n. r.), nu l-a sprijinit nimeni altcineva", a spus Berceanu.

El a spus că la data numirii în funcţie a lui Costel Iancu, niciun reprezentant al organizaţiei judeţene a PDL Dolj nu s-a opus.

"Nu a existat niciun fel de voci care să se opună numirii domnului Iancu. De altfel, noi ştiam care sunt rezultatele alegerilor, că era chiar primul care putea să aleagă ceva. El dintre cei care nu au ieşit avea cel mai mare rezultat. El avea dreptul, în conformitate cu decizia Biroului Permanent Naţional, din luna septembrie, să aleagă. Iar când a fost oferită această funcţie judeţului Dolj, a optat pentru ea fără să mă întrebe pe mine", a declarat ministrul Radu Berceanu.

Liderul PDL Dolj afirmă că directorul ANIF Costel Iancu I-a spus de vineri seară că intenţionează să demisioneze.

"Aseară (vineri - n. r.), domnul Iancu mi-a spus că a decis să demisioneze. Este o problemă personală care nu are nicio legătură cu mine sau cu partidul", a mai spus Berceanu

Liderul democrat - liberalilor doljeni spune că în preziua apariţiei articolului în Evenimentul Zilei despre directorul ANIF Costel Iancu, în care este acuzat că pe numele său ar exista un dosar instrumentat de procurorii DIICOT pentru sechestrare de persoane, s-a aflat în redacţia ziarului pentru a susţine un interviu.

"Ce mi se pare foarte straniu, este că eu am stat în redacţia centrală a ziarului Evenimentul Zilei, de la ora 11.00 până la ora 13.30, joi, cu o zi înainte de apariţia articolului. Cu Ioana Lupea, cu Mircea Marian, pentru a realiza un interviu. Am discutat cu cel puţin 10-15 redactori, redactor-şefi, ce sunt ei fiecare pe acolo. Nimeni nu m-a întrebat absolut nimic despre chestiunea asta, care a apărut a doua zi", a declarat Radu Berceanu.

Berceanu a mai precizat că, tot în preziua apariţiei materialului de presă, după ce a plecat de la redacţia EVZ, a stat la sediul ministerului până seara târziu.

"Mai mult, scrie în ziar, şi-mi pare rău că apar şi astfel de nuanţe, că nu am putut fi găsit până seara. Eu de la ziar, am plecat direct la minister, unde al stat până la 20.45 nemişcat din birou. Am primit ambasadorul Italiei, ambasadorul Japoniei şi alte două delegaţii importante. Chiar dacă între timp cineva a uitat brusc telefonul meu, care este acelaşi din 1996, şi pe care toţi de la EVZ îl ştiu şi ştiu să mă găsească. Eu am totuşi acolo 24 de ore din 24 un cabinet care are acolo faxuri, mailuri. Nimeni nu a făcut nicio încercare să mă contacteze şi pe mine, ca să spun şi eu ceva", a mai spus Radu Berceanu.

Ministrul democrat-liberal consideră că "atenţia" este îndreptată asupra sa şi mai puţin asupra lui Costel Iancu.

"Am văzut că atenţia este cel puţin împărţită. Nu ştiu cât este împărţită pe domnul Iancu, cât pe mine. Atenţia este foarte mult pe mine, ca şi cum eu ar fi trebuit să ştiu ce s-a întâmplat acum trei ani şi ce s-a mai întâmplat după ce s-o fi întâmplat acum trei ani", a spus Berceanu

El apreciază că discuţiile despre cazul Costel Iancu a fost mult amplificate, ajungând să fie întrebaţi despre acesta premierul Emil Boc sau prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan.

"Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte limpezi. Ceea ce nu este foarte limpede pentru mine este cum de nu am reuşit şi eu să am dreptul să spun, înainte de a se construi toată chestiunea, ceva. Şi cum de se pun lucruri aşa, că înţeleg că şi domnul Stolojan şi domnul Boc au fost întrebaţi. Bănuiesc că şi undeva mai sus ar fi trebuit să se ajungă în legătură cu Iancu. Bănuiesc că domnul Boc nu a auzit vreodată de domnul Iancu", a mai spus Radu Berceanu.

Radu Berceanu a mai spus că PDL Dolj va face o altă nominalizare în locul lui Costel Iancu, dar a refuzat să spună deocamdată despre cine va fi vorba.

Directorul Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF), Costel Iancu, şi-a dat demisia din funcţie, sâmbătă, în urma scandalului de presă, în care a fost acuzat că are un dosar penal instrumentat de procurorii DIICOT pentru sechestrare de persoane.

Citeşte şi

Directorul ANIF, Costel Iancu, a demisionat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici