BIO: Cine este Carmen Daniela Dan, propunerea PSD pentru Ministerul Afacerilor Interne, fost prefect de Teleorman

Carmen Daniela Dan, propunerea PSD pentru Ministerul Afacerilor Interne, în vârstă de 47 de ani, este propunerea PSD-ului pentru Ministerul de Interne. Este preşedintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat din luna decembrie 2016 şi a ocupat, între altele, funcţiile de prefect şi subprefect al judeţului Teleorman.

29256 afișări
Imaginea articolului BIO: Cine este Carmen Daniela Dan, propunerea PSD pentru Ministerul Afacerilor Interne, fost prefect de Teleorman

BIO: Cine este Carmen Daniela Dan, propunerea PSD pentru Ministerul Afacerilor Interne (Facebook / Mediafax Arhiva Foto )

Carmen Daniela Dan a ocupat funcţia de secretar al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) între lunile martie şi septembrie 1990 şi secretar al Şcolii generale numărul 3 Videle între 1990 şi 1996. În iulie 1996 a devenit referent al Băncii Agricola – Agenţia Videle, funcţie pe care a deţinut-o până în noiembrie 2001. Din 2001 până în 2002 a fost teller front office la Raiffeisen Bank – Agenţia Videle.

În 2002 a devenit consilier juridic al Consiliului Judeţean Teleorman – Serviciul Juridic şi Contencios, ocupând această funcţie până în anul 2010. Din 2010 până în 2012 a fost director executiv al Consiliului Judeţean Teleorman – Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman.

Carmen Daniela Dan a fost subprefect al judeţului Teleroman timp de aproape doi ani, între 15 iunie 2012 şi 13 martie 2014, dată la care a devenit prefect al judeţului şi a ocupat această funcţie până în data de 22 decembrie 2016, când a fost numită preşedinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat, ca urmare a obţinerii unui mandat de parlamentar.

Carmen Daniela Dan a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Ecologică Bucureşti şi a fost licenţiată în iulie 2000 la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza.

A făcut programul de master în Managementul Afacerilor Publice Europene între 2003 şi 2004, un program de perfecţionare în politici publice în administraţia publică locală în 2007 şi încă două programe în 2013, unul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici şi unul pilot de formare specializată în contextul exercitării funcţiei publice, destinat prefecţilor şi subprefecţilor.

Diplomele obţinute au fost din partea următoarelor instituţii: Academia de Studii Economice Bucureşti – Institutul Naţional de Administraţie, Institutul Naţional de Administraţie – Centrul Regional de Formare continuă Bucureşti, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Carmen Daniela Dan vorbeşte limbile Engleză şi Franceză.

Potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Prefecturii Judeţului Teleorman în 2016, Carmen Daniela Dan deţine un apartament de 80 de metri pătraţi, cumpărat în anul 2008 şi două autoturisme (Renault Laguna – fabricat în 2006 şi VolkswagenTiguan – fabricat în 2012).

Totodată, Carmen Daniela Dan a obţinut în ultimul an fiscal aproape 103.000 de lei, între care 30.000 au fost obţinuţi de soţul său de la OMV Petrom.

În spaţiul public, Carmen Daniela Dan a fost prezentată a fiind apropiată a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici