Blaga: Ne dorim o fuziune cât mai repede cu putinţă cu PNL, n-am dat termene până acum niciodată

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, înainte de şedinţa BPN al partidului, că PDL doreşte o fuziune cu PNL cât mai repede cu putinţă, menţionând că el niciodată nu a dat termene şi arătând că PDL discută şi cu Iniţiativa România Liberală pentru fuziune prin absorbţie.

303 afișări
Imaginea articolului Blaga: Ne dorim o fuziune cât mai repede cu putinţă cu PNL, n-am dat termene până acum niciodată

Vasile Blaga (Imagine:Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Ne dorim o fuziune cât mai repede cu putinţă. N-am dat termene până acum niciodată, sunt paşi care trebuie făcuţi, rămânem exact în aceeaşi matrice de la început cu desemnarea candidatului la Preşedinţie. Vom susţine un singur candidat la Preşedinţie", a precizat Blaga, întrebat în legătură cu accelerarea fuziunii prin comasare între PDL şi PNL.

Întrebat dacă PDL discută şi cu IRL pentru fuziune, Blaga a răspuns: "Da. Când discuţiile vor fi terminate veţi afla, sper că foarte repede". El a adăugat că încă de la începutul discuţiilor cu PNL s-a decis că fiecare partid poate fuziona prin absorbţie până la fuzionarea prin comasare. "Noi am spus încă de la începutul discuţiilor că fiecare partid poate fuziona prin absorbţie până la fuzionarea prin comasare cu orice altă forţă politică de centru-dreapta", a adăugat Blaga.

Secretarul general al PDL Gheorghe Flutur a precizat că pentru fuziunea cu PNL au fost constituite şapte comisii, între care una privind elaborarea proiectului pentru ţară, coordonată de Cătălin Predoiu,Ccomisia privind legătura cu organizaţiile judeţene şi Comisia pentru elaborarea unui nou statut.

Flutur a spus că miercuri seară PDL se va întâlni cu PNL la nivel de secretar general, iar conducerile judeţene ale celor două partide se vor întruni vineri şi sâmbătă pentru constituirea de majorităţi.

Blaga a mai precizat că PDL şi PNL vor participa la o întâlnire comună cu delegaţia FMI care va avea loc miercuri la sediul PNL din Kiseleff.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, şi vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde au declarat, marţi, la finalul discuţiei delegaţiilor celor două partide, că intenţionează să realizeze fuziunea PNL-PDL înainte de prezidenţiale şi să depună actele la Tribunal cât mai repede posibil.

Liderii PNL şi PDL, reuniţi, marţi, într-o nouă şedinţă la sediul PDL, au convenit un calendar pentru procesul de fuziune dintre cele două partide, astfel încât până la 1 august să fie depuse actele la Tribunalul Bucureşti, au precizat surse din cele două partide pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici