Blaga: Nu am auzit când s-a fluierat startul în PDL, Boc şi-a anunţat primul candidatura

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, pentru "Gândul", că nu a auzit când "s-a fluierat startul" pentru competiţia internă din partid, el precizând că Emil Boc şi-a anunţat primul candidatura.

23 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu am auzit când s-a fluierat startul în PDL, Boc şi-a anunţat primul candidatura

Blaga: Nu am auzit când s-a fluierat startul în PDL, Boc şi-a anunţat primul candidatura (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu am auzit când s-a fluierat startul. Domnul Boc şi-a anunţat primul candidatura, eu am fost al doilea", a declarat Blaga pentru "Gândul".

Vasile Blaga a mai spus că sprijinul pe care Traian Băsescu i-l acordă lui Emil Boc nu îi va crea un dezavantaj în competiţia electorală.

"Eu am respectat toate procedurile statutare. După CNC-ul de sâmbătă, când s-a stabilit data alegerilor, aveam dreptul conform Statutului să încep discuţiile. Eu joi am început discuţiile cu colegii. La reuniunea de duminică domnul Boc şi-a anunţat primul candidatura, iar eu am fost al doilea. Cam asta a fost ordinea. Nu cred că mă dezavantajează faptul că preşedintele a declarat că-l susţine pe domnul Boc, domnul preşedinte are dreptul să aibă o opinie", a spus Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la TVR 1, că în PDL s-a furat startul în cursa pentru şefia formaţiunii, Vasile Blaga începând să strângă semnături încă de săptămâna trecută, iar trusturile Antena şi Realitatea s-au implicat în campanie.

El a menţionat că a participat duminică la "partea a doua" a întâlnirii liderilor PDL, cea în care s-a discutat despre Constituţie, în condiţiile în care în prima parte s-au discutat probleme de partid.

Preşedintele a menţionat, răspunzând unei întrebări, că şi-a exprimat susţinerea pentru Emil Boc, precizând că acesta este un om politic "onest".

Şeful statului a spus că cei doi candidaţi anunţaţi pentru şefia PDL "s-au grăbit" şi, în aceste condiţii, trebuie să-şi scurteze campania. "Nu mi-a plăcut că s-a furat startul. Sunt un om cu multă experienţă în partid. Am câştigat o moţiune în partid, contra Simonei Marinescu şi a lui Petre Roman, am câştigat alegeri. Lansarea timpurie a competiţiei interne mă îngrijorează, pentru că acest partid trebuie să aibă ca prioritate guvernarea. Se creează tensiuni inutile", a spus Băsescu.

Şeful statului a menţionat că unul dintre candidaţi a început să strângă semnături pentru susţinere deşi nu-şi anunţase oficial candidatura. El a menţionat că Emil Boc a trebuit, în condiţiile în care Vasile Blaga începuse să strângă semnături, să-şi anunţe şi el candidatura, pentru că se lăsa impresia că va fi un singur candidat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici