Blaga: Nu cred în şansele moţiunii de cenzură şi cred că şi cei din opoziţie ştiu asta

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, marţi, înaintea şedinţei Biroului Permanent, că nu crede în şansele moţiunii de cenzură anunţată de opoziţie şi şi-a exprimat convingerea că inclusiv iniţiatorii săi ştiu că nu sunt şanse ca aceasta să treacă în Parlament.

194 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu cred în şansele moţiunii de cenzură şi cred că şi cei din opoziţie ştiu asta

Blaga: Nu cred în şansele moţiunii de cenzură şi cred că şi cei din opoziţie ştiu asta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat care sunt şansele ca moţiunea de cenzură a opoziţiei să treacă, Vasile Blaga a declarat: "Cred că nu, şi cred că şi domniile lor ştiu asta, dar este dreptul lor să depună moţiune de cenzură".

Preşedintele Senatului a infirmat informaţiile potrivit cărora mai mulţi parlamentari ai puterii ar fi semnat moţiunea de cenzură a opoziţiei.

"Eu nu speculez, astea sunt pure speculaţii, nu m-au preocupat niciodată", a spus Blaga.

Pe de altă parte, Vasile Blaga a salutat iniţiativa parlamentarilor opoziţiei de a reveni la lucrările Senatului.

"Mă bucură decizia colegilor din opoziţie de a reveni în Senat, pentru că avem nevoie pentru a legifera normal. Aţi văzut, săptămâna trecută au trecut peste 20 de legi prin adoptare tacită, astăzi 17, este foarte bine că revin în Senat", a spus Blaga.

USL va depune, miercuri după-amiază, moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Ungureanu, a anunţat, marţi, preşedintele PSD, Victor Ponta.

Anunţul a fost făcut după şedinţa conducerii USL.

Victor Ponta a precizat că, marţi după-amiază, el şi Crin Antonescu se vor întâlni cu grupurile parlamentare ale USL de la Senat, iar miercuri, la ora 9.00, se vor întâlni cu grupurile de la Cameră.

Ponta a declarat că, miercuri, la ora 15.00 sau 16.00, USL va depune la Parlament moţiunea de cenzură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici