Blaga: Participarea lui Băsescu la Congresul PPE nu este motiv de suspendare şi Ponta ştie asta

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că participarea preşedintelui Traian Băsescu la Congresul PPE nu este un motiv de suspendare din funcţie a şefului statului, el precizând că şi premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, ştie acest lucru.

244 afișări
Imaginea articolului Blaga: Participarea lui Băsescu la Congresul PPE nu este motiv de suspendare şi Ponta ştie asta

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat în legătură cu declaraţiile lui Victor Ponta potrivit cărora participarea lui Traian Băsescu la Congresul PPE ar fi un motiv de suspendare din funcţie, Blaga a răspuns: "Nu, şi o ştie şi domnul Ponta. Aici participă şefi de stat şi de guverne."

Blaga a declarat că dacă socialiştii din UE s-ar fi simţit confortabili cu socialiştii din România, aceştia şi-ar fi organizat congresul la Bucureşti, şi ar fi participat şi Victor Ponta.

Liderul PDL a mai spus, întrebat în legătură cu informaţiile potrivit cărora preşedintele Traina Băsescu i-ar fi sunat personal pe liderii PPE pentru a-i invita la Congres, că dacă acest lucru s-a întâmplat, este foarte bine.

"Nu ştiu dacă domnul preşedinte a făcut acest lucru. Dacă a făcut-o, este foarte bine. Ştiu, în schimb, foarte clar, că au avut loc discuţii numeroase, atât la Bruxelles, în iulie, cât şi în ţară, cu domnul Martens, cu secretarul general, domnul Lopez, şi, bineînţeles, astăzi ne bucurăm că ei vin toţi la Bucureşti, dar mare importanţă o are programul politic care va fi aprobat la Bucureşti şi eu cred că despre Bucureşti, despre România, se va vorbi cel puţin 20 de ani, cum s-a vorbit despre programul adoptat acum 20 de ani la Atena", a mai spus Blaga.

Preşedintele PSD Victor Ponta a afirmat, marţi, că participarea preşedintelui Traian Băsescu la Congresul Partidului Popular European de la Bucureşti este "în afara Constituţiei", dar că USL nu va declanşa procedura de suspendare ca urmare a acestui fapt.

Victor Ponta a declarat, întrebat fiind dacă participarea preşedintelui Traian Băsescu la Congresul PPE este motiv pentru o nouă suspendare, că acest gest al şefului statului nu este un motiv pentru suspendare, dar "este un motiv ca pe viitor să avem preşedinţi care-şi respectă atribuţiile constituţionale".

Lucrările Congresului PPE au început, miercuri dimineaţă, la Parlament, cu discursuri de deschidere ale preşedintelui partidului, Wilfried Martens, şi liderului grupului PPE, Joseph Daul, precum şi de bun-venit ale liderilor PDL Vasile Blaga şi Theodor Stolojan şi preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor.

USL îşi lansează, miercuri, pe Naţional Arena, candidaţii la alegerile parlamentare, în prezenţa liderilor formaţiunilor componente, organizatorii anunţând prezenţa a 80.000 de susţinători. Evenimentul are loc concomitent cu Congresul PPE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici