Blaga: PDL are candidat la Preşedinţie. Vrem candidat unic cu PNL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că PDL are în acest moment un candidat foarte puternic pentru Preşedinţie, Cătălin Predoiu, că împreună cu liberalii vor stabili criteriile pentru a avea un singur candidat şi că s-ar bucura ca acesta să fie reprezentantul PDL.

843 afișări
Imaginea articolului Blaga: PDL are candidat la Preşedinţie. Vrem candidat unic cu PNL

Blaga: PDL are candidat la Preşedinţie. Vrem candidat unic cu PNL (Imaine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Noi îl avem pe al nostru, să vedem pe cine au ei, analizele ca atare şi să avem un singur candidat", a precizat Blaga după şedinţa BPN al PDL, referindu-se la faptul că liberalii îşi vor desemna candidatul după congresul partidului.

Blaga a arătat că PDL are în acest moment un candidat foarte puternic în persoana lui Cătălin Predoiu.

"Împreună cu liberalii vom stabili criteriile, după care vom avea un singur candidat şi m-aş bucura ca el să fie reprezentantul PDL", a mai spus Vasile Blaga.

Întrebat dacă şi PNL ar trebui să-şi desemneze candidatul pentru prezidenţiale printr-o competiţie internă, aşa cum a făcut PDL, Blaga a răspuns că nu poate impune altui partid criteriile valabile în partidul său.

De asemenea, Blaga a mai fost întrebat dacă alianţa PDL-PNL ar putea avea candidat la prezidenţiale o persoană al cărei nume să nu fi fost vehiculat până acum.

"Nu mă puneţi să răspund la întrebări la care nu am răspuns. Nu poţi avea idei preconcepute când participi la o astfel de discuţie, trebuie să fii cinstit cu tine şi cu cel care negociezi", a răspuns liderul PDL.

Blaga a spus că PDL doreşte o colaborare pe termen scurt, mediu şi lung cu PNL şi nu are ca obiectiv doar câştigarea alegerilor prezidenţiale.

Blaga, despre fuziune cu PNL înainte de prezidenţiale: Timpul nu ne lasă

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că ar fi posibilă o fuziune între PDL şi PNL înainte de alegerile parlamentare din 2016, dar a arătat că aceasta nu este posibilă înainte de prezidenţialele din toamnă, el subliniind: ”Timpul nu ne lasă”.

Blaga a explicat de ce PDL şi PNL nu se pot ocupa acum de fuziune.

"Argumentul meu, modul în care au performat partidele după 1990 este că întotdeauna alianţele au obţinut rezultate mult mai bune decât partidele realizate prin fuziuni. Şi doi, dacă am începe discuţii astăzi despre fuziune, păi ne-am ocupa de fuziune şi timpul nu ne lasă. Hai să trecem măcar peste alegerile prezidenţiale şi pe urmă putem începe discuţii despre această temă", a precizat Vasile Blaga.

El a fost întrebat dacă este posibilă fuziunea între PDL şi PNL înainte de alegerile parlamentare.

"Posibil, dacă analizele vor spune că împreună vom lua mai mult decât separaţi", a răspuns liderul PDL.

Vasile Blaga a vorbit şi despre motivul pentru care PDL şi PNL discută acum despre unificarea dreptei, şi nu au făcut-o înainte de alegerile europarlamentare.

"Iată că astăzi fiecare partid din zona dreptei ştie exact ce forţă are! Iată că astăzi s-a dovedit că nu există electorat sau partide captive!", a explicat Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici