Blaga: Ponta nu îi poate dicta lui Iohannis să nominalizeze un alt prim-ministru de la PSD

Copreşedintele PNL Vasile Blaga spune că premierul Victor Ponta, deşi este jurist, "nu cunoaşte Constituţia", susţinând că acesta nu îi poate ”dicta” preşedintelui Klaus Iohannis "să nominalizeze un alt prim-ministru de la PSD", transmite corespondentul MEDIAFAX.

174 afișări
Imaginea articolului Blaga: Ponta nu îi poate dicta lui Iohannis să nominalizeze un alt prim-ministru de la PSD

Blaga: Ponta nu îi poate dicta lui Iohannis să nominalizeze un alt prim-ministru de la PSD (Foto: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

Vasile Blaga a declarat, joi, la Deva, într-o conferinţă de presă, că Victor Ponta nu-i poate ”dicta” preşedintelui Klaus Iohannis "să nominalizeze un alt prim-ministru de la PSD", liderul liberal menţionând că "e de văzut" dacă social-democraţii mai au o majoritate în Parlament.

"Un om arogant, care zice că-i jurist (Victor Ponta - n.r.), dar care nu cunoaşte Constituţia. Dacă dânsul îşi dă demisia, e de văzut dacă mai există o majoritate în actuala configuraţie parlamentară, cum există ea astăzi. Dacă îmi aduc aminte, unul din partidele care a zis că-l susţine, a zis că-l susţine pe el (pe Victor Ponta - n.r.), atât timp cât este prim-ministru, şi nu susţine PSD. Deci, lucrurile sunt complicate. Preşedintele, după discuţii cu partidele politice, aşa spune Constituţia - şi aţi observat că domnul Iohannis nu încalcă nici în literă, nici în spirit Constituţia -, va chema la consultări la Cotroceni toate partidele politice şi va ajunge la o concluzie. Nu Ponta îi dictează preşedintelui. Preşedintele are obligaţia de a consulta partidele şi de a ajunge la o concluzie", a afirmat Vasile Blaga.

La rândul său, Alina Gorghiu a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că propunerea formulată de Victor Ponta este "ridicolă", menţionând că aceasta se justifică prin faptul că actualul premier s-ar teme că îşi va pierde funcţia.

"Propunerea e ridicolă. (...) Din nefericire pentru domnia sa, are declaraţii impulsive, vine cu câte o nouă idee în fiecare zi. Şi asta are o singură justificare: neliniştea şi frica pe care o trăieşte zilnic că-şi va pierde funcţia de premier. Şi, ştiţi cum se întâmplă, în general, de ce ţi-e frică, nu scapi", a spus Gorghiu.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, într-o emisiune la B1 TV, că şi-ar da demisia de la şefia Guvernului dacă următorul premier ar fi tot din coaliţie şi dacă ar exista în prealabil un acord în acest sens, semnat cu preşedintele Klaus Iohannis, el menţionând totodată că vrea să-şi ducă mandatul la bun sfârşit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici