Blaga: USL va păţi cu revizuirea Constituţia ce a păţit şi cu modificarea la Codul Penal

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că PDL nu este de acord cu organizarea alegerilor europarlamentare simultan cu referendumul pentru revizuirea Constituţiei şi a apreciat că reprezentanţii USL vor "păţi cu revizuirea Constituţiei ce au păţit cu modificarea Codului Penal".

94 afișări
Imaginea articolului Blaga: USL va păţi cu revizuirea Constituţia ce a păţit şi cu modificarea la Codul Penal

Preşedintele PDL, Vasile Blaga (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Nu suntem de acord cu această cuplare. De fapt ei vor păţi cu Constituţia ce au păţit şi cu modificarea la Codul Penal", a spus Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că nu vede vreun judecător al Curţii Constituţionale care ar putea da dreptate USL pe proiectul de revizuire a Constituţiei.

"Nu văd o Curte Constituţională care să aprobe un proiect de revizuire care nu ţine cont de voinţa poporului exprimată într-un referendum validat. De asemenea, nu văd cum ar putea fi un judecător în ţara asta de acord cu cenzurarea voinţei cetăţenilor, adică dacă 20 de milioane sau 10 milioane doresc să facă referendum pe o temă dată pur şi simplu îi poate opri Parlamentul. Aceste prevederi sunt astăzi în proiectul de revizuire propus de Antonescu. Nu văd un judecător care ar putea da dreptate USL pe un astfel de proiect de revizuire al Constituţiei", a explicat Vasile Blaga.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după şedinţa USL, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Victor Ponta, că USL a decis organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei odată cu europarlamentarele.

Guvernul va lua măsuri pentru organizarea, pe 24 şi 25 mai, a alegerilor pentru Parlamentul European şi a referendumului de modificare a Constituţiei.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că modificările la Codul Penal adoptate de Camera Deputaţilor în 10 decembrie 2013 sunt neconstituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici