Boagiu şi Frunzăverde au refuzat candidatura la PE – surse

Vicepreşedinţii PD Anca Boagiu şi Sorin Frunzăverde au refuzat să candideze la alegerile pentru Parlamentul European, liderii democraţi luând în calcul variantele Petru Filip sau chiar Mircea Miclea pentru primul loc pe lista pentru euroalegeri, au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, surse din PD.

2 afișări

Fostul ministru al Integrării Europene, Anca Boagiu, în mandatul căreia România a aderat la UE, şi fostul ministru al Apărării, Sorin Frunzăverde, artizanul inscrierii PD în PPE, au refuzat propunerea de a candida pe lista democraţilor pentru Parlamentul European, au precizat surse din conducerea PD.

Acestea au arătat că democraţii iau în calcul, în acest moment, mai multe variante de nume care să deschidă lista PD la alegerile pentru PE.

Astfel, vicepreşedintele PD Petru Filip, primar al municipiului Oradea, ar putea fi un posibil prim nume pe lista democraţilor. De asemenea, fostul ministru al Educaţiei, Mircea Miclea, ar fi o variantă de deschidere a listei PD pentru PPE, dacă el va accepta să candideze la alegerile europarlamentare.

Liderii PD mai iau în considerare inclusiv numele deputatului Marian Jean Marinescu, europarlamentar democrat, pentru a deschide lista de candidaturi la PE.

Mandatul pe care europarlamentarii români îl vor câştiga în urma alegerilor din toamnă va fi de doar 18 luni, aceasta pentru că următorul scrutin pentru Legislativul european va avea loc în 2009, în luna mai.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici