Boc a cerut deputaţilor să adopte statutul minorităţilor naţionale

Liderul PDL, premierul Emil Boc a cerut, marţi, deputaţilor să finalizeze procedurile legislative la statutul minorităţilor naţionale, blocat în dezbatere parlamentară de aproape trei ani, arătând că actul normativ este unul foarte important pentru o societate democratică.

29 afișări
Imaginea articolului Boc a cerut deputaţilor să adopte statutul minorităţilor naţionale

Boc a cerut deputaţilor să adopte statutul minorităţilor naţionale (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Boc a arătat totodată că statutul minorităţilor va corespunde cerinţelor europene, precum şi legislaţiei româneşti în domeniu.

În discursul susţinut în faţa deputaţilor, premierul a reamintit că printre priorităţile legislative ale Guvernului se mai află legea pensiilor, legea educaţiei naţionale, legea responsabilităţii fiscale, codul de procedură civilă şi codul de procedură penală, legea poliţiei locale.

Surse politice au declarat, în urmă cu o săptămână, pentru MEDIAFAX, că Guvernul va solicita Parlamentului ca procedurile legislative pentru aprobarea proiectului de lege privind statutul minorităţilor naţionale din România, blocat de aproape trei ani în dezbatere, să fie finalizate în următoarea sesiune parlamentară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici