Boc aşteaptă decizia lui Băsescu

Premierul Emil Boc i-a întrebat pe miniştrii PSD, la finalul şedinţei de guvern, dacă şi-au schimbat punctul de vedere privind sprijinul faţă de Dan Nica, iar ministrul Ilie Sârbu a răspuns că decizia PSD rămâne valabilă, şeful Guvernului replicând că în aceste condiţii aşteaptă decizia lui Băsescu.

17 afișări
Imaginea articolului Boc aşteaptă decizia lui Băsescu

Boc aşteaptă decizia lui Băsescu

Surse din rândul miniştrilor PSD au declarat agenţiei MEDIAFAX că şedinţa de guvern s-a concentrat exclusiv pe actele normative aflate pe ordinea de zi, dar la final, într-o discuţie la care au participat exclusiv membrii Cabinetului, Boc i-a întrebat pe miniştrii PSD, pe un ton amical, dacă şi-au schimbat punctul de vedere cu privire la revocarea lui Dan Nica.

Ministrul Ilie Sârbu i-a răspuns că membrii PSD respectă decizia partidului în acest caz şi că, în cazul revocării, vor demisiona.

La rândul său, ministrul Marian Sârbu a arătat că timp de 9 luni, s-a colaborat "destul de bine" în cadrul Guvernului şi că nu era aşteptat un "gest necolegial" din partea PDL.

Ministrul a citat şi din Constituţie prevederile în cazul revocării unui ministru.

Ministrul PSD Cristian Diaconescu a intervenit în discuţie, prezentând impactul extern în cazul ruperii Coaliţiei, iar la final Ilie Sârbu a spus din nou că miniştrii PSD nu îşi schimbă decizia de a demisiona dacă Nica va fi revocat.

Premierul Emil Boc a ascultat şi a conchis că, în aceste condiţii, nu mai rămâne de făcut decât să se aştepte decizia preşedintelui Traian Băsescu.

Boc s-a întâlnit cu liderii PDL, după plecarea miniştrilor PSD

La finalul şedinţei de Guvern, premierul Emil Boc s-a întâlnit din nou cu liderii PDL pentru a discuta despre criza politică actuală şi soluţiile valabile în cazul în care PSD se va retrage de la guvernare, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Întâlnirea dintre premier şi liderii democrat-liberali a fost organizată la Palatul Victoria, imediat după ce miniştrii PSD au plecat de la şedinţa de guvern, la discuţie participând şi o parte dintre miniştrii PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici