Boc: Birourile Permanente nu pot amâna angajarea răspunderii, este o decizie suverană a Guvernului

Birourile Permanente nu pot amâna data angajării Guvernului pentru legea educaţiei, deoarece promovarea actului normativ pe baza acestei proceduri reprezintă o decizie suverană a Executivului, care nu poate fi cenzurată, a declarat, joi, la Parlament, premierul Emil Boc.

20 afișări
Imaginea articolului Boc: Birourile Permanente nu pot amâna angajarea răspunderii, este o decizie suverană a Guvernului

Boc: Birourile Permanente nu pot amâna angajarea răspunderii, este o decizie suverană a Guvernului (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

El a arătat că membrii Guvernului au fost invitaţi pentru joi dimineaţa, la ora 10.00, să îşi angajeze răspunderea pentru legea educaţiei şi nu există niciun motiv de amânare.

"Cum să amâne ? Noi am fost invitaţi pentru ora 10.00, suntem prezenţi, şi nu au niciun temei legal, politic şi constituţional să amâne asumarea răspunderii. Decizia de asumare este o decizie suverană a Guvernului. Guvernul îşi pune pe masă mandatul, iar Birourile Permanente nu pot cenzura decizia Guvernului de asumare, pentru că deja au fost stabilite data şi ora", a spus Boc, aflat la Parlament.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a evitat, miercuri seară, să spună dacă PSD va depune sau nu moţiune de cenzură după ce Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea educaţiei, el arătând că asumarea va fi amânată de conducerea Parlamentului.

"Mâine (joi - n.r.) nu trebuie ca Guvernul să îşi angajeze răspunderea pe niciun fel de lege", a spus el, invocând amânarea unei decizii de către Curtea Constituţională cu privire la sesizarea preşedintelui Senatului.

Ponta a spus că, având în vedere decizia de anul trecut a Curţii Constituţionale, pe o speţă identică, judecătorii ar trebui să respingă angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei.

Preşedintele PSD a spus că, în mod normal, Birourile Permanente ale celor două Camere ar trebui să decidă, joi dimineaţă, amânarea angajării răspunderii până la o decizie a CC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici