Boc: Decizia ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe Legea Educaţiei aparţine coaliţiei

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că decizia ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea pentru Legea educaţiei aparţine coaliţiei de guvernare, arătând că un asemenea demers nu ar încălca hotărâri ale Curţii Constituţionale.

22 afișări
Imaginea articolului Boc: Decizia ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe Legea Educaţiei aparţine coaliţiei

Boc: Decizia ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe Legea Educaţiei aparţine coaliţiei (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Există posibilitatea angajării răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei. Vreau să răspund criticii că nu ar fi posibilă angajarea răspunderii din cauza unei decizii a Curţii Constituţionale. Acea decizie făcea referire că nu ar fi existat o dezbatere pe marginea acestei legi şi era prea importantă ca să fie promovată prin angajarea răspunderii. Acum această critică a dispărut datorită faptului că atât în societatea civilă, cât şi în Camera Deputaţilor au fost dezbateri timp de patru luni", a afirmat Emil Boc.

În opinia premierului, "partea de dezbateri asupra Legii educaţiei naţionale a fost acoperită astfel încât angajarea răspunderii nu ar avea nicio problemă".

"Dar, decizia aparţine coaliţiei. Un asemenea proiect nu se poate adopta prin asumare dacă nu există susţinerea întregii coaliţii", a adăugat prim-ministrul.

Biroul Permanent Naţional al PDL i-a mandat, luni, pe premierul Emil Boc şi pe liderii grupurilor parlamentare să grăbească adoptarea în Parlament a Legii educaţiei şi a Legii salarizării unitare, iar dacă în zece zile acestea nu vor fi finalizate Guvernul îşi va asuma răspunderea.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a făcut această precizare arătând că BPN a acordat tot sprijinul Guvernului pentru această procedură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici