Boc despre o eventuală candidatură la Preşedinţie: Obiectivul meu este să fiu un bun primar

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc afirmă, comentând declaraţiile unor lideri ai partidului privind o eventuală desemnare a sa drept candidat la Preşedinţie, că obiectivul său este acela de a fi un bun primar şi că dreapta trebuie să găsească un candidat care să poată câştiga alegerile în 2014.

387 afișări
Imaginea articolului Boc despre o eventuală candidatură la Preşedinţie: Obiectivul meu este să fiu un bun primar

Emil Boc (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost întrebat, joi, la finalul şedinţei Consiliului Local, despre afirmaţia lui Traian Igaş potrivit căreia ar fi un potenţial candidat al dreptei la Preşedinţie.

"Am spus clar şi răspicat că obiectivul meu este să fiu un bun primar, să îmi pot onora obligaţiile faţă de clujenii care mi-au dat al treilea vot de încredere şi, din această perspectivă, dreapta trebuie să găsească un candidat care să poată câştiga alegerile în 2014. Din punctul meu de vedere, preocuparea mea de bază este şi rămâne Primăria Cluj-Napoca şi va trebui să mai aşteptăm încă o perioadă de timp ca oamenii să înţeleagă măsurile pe care am fost nevoit să le iau atunci când am fost prim-ministru", a spus Boc.

El a subliniat că discuţiile privind un candidat al PDL la prezidenţiale trebuie să aibă loc în interiorul partidului.

"Există foarte multe soluţii care trebuie analizate fiecare. Mai aştept şi o clarificare în USL, unde există două puncte de vedere, unul potrivit căruia preşedintele să fie ales de Parlament, iar celălalt ca preşedintele să fie ales în continuare de popor. Dacă are câştig de cauză tabăra care decide la revizuirea Constituţiei ca preşedintele să fie ales de Parlament, s-a închis discuţia. USL va avea un preşedinte de paie", a comentat Emil Boc.

Vicepreşedintele PDL Traian Igaş declara, miercuri, pentru MEDIAFAX, că personal consideră că un potenţial candidat la Preşedinţie în 2014 din partea partidelor de dreapta este Emil Boc, "un om de o integritate morală deosebită, care se bucură şi de apreciere la nivelul Europei şi în PPE".

Igaş spunea că România are nevoie în 2014 de un preşedinte care să reprezinte ţara pe principii de dreapta pentru o mai bună integrare în spaţiul european, având în vedere că în viitorul apropiat şi îndepărtat Europa va fi condusă de oameni de dreapta.

El adăuga că rămâne de văzut în perioada imediat următoare pe cine va susţine PDL la Preşedinţie după ce va face analiza cu maximă atenţie al potenţialilor candidaţi pe baza sondajelor şi a percepţiei în interiorul partidului.

"Daţi-mi voie să cred că un potenţial candidat în interiorul partidelor de dreapta eu îl văd pe Emil Boc, un om care este de o integritate morală cum puţini oameni din România sunt după ce au trecut prin funcţii importante şi au rămas neatinşi şi nepătaţi, cum a rămas Emil Boc. El se bucură şi de apreciere la nivelul Europei şi în Partidul Popular European. Este o părere personală a mea, acum, la început de 2013", preciza Igaş.

Joi, senatorul Alin Tişe, care este şi el vicepreşedinte al PDL, a declarat că partidul are nevoie de o competiţie internă pentru desemnarea celui mai bun candidat la Preşedinţie, Emil Boc fiind un "potenţial candidat", la fel ca alţi membri.

"Cred că PDL are nevoie de o competiţie internă astfel încât cel mai bun să poată fi candidat la Preşedinţie în 2014, ar trebui înainte o competiţie pentru desemnarea candidatului în stare să câştige alegerile. Emil Boc poate fi un potenţial candidat, la fel ca alţii. Este prematur să spunem acum cu certitudine cine va fi, pentru că numele trebuie discutate în PDL. Va fi Congres extraordinar în luna mai şi cred că prioritatea viitoarei conduceri legitime este să identifice candidaţii cei mai buni. Cred că PDL are resursa umană să dea un candidat viabil", a spus Tişe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici